Nisam mogla da kažem ne: Monika Beluči o rizičnoj odluci koju je donela

13.02.2023

19:01

0

"Mogla sam da se poistovetim sa njenom usamljenošću", izjavila je italijanska glumica

Nisam mogla da kažem ne: Monika Beluči o rizičnoj odluci koju je donela
Monika Beluči - Copyright Profimedia

U godini kad se navršava vek od rođenja Marije Kalas, nakon Pariza, Atine, Njujorka i Los Anđelesa, turneja pozorišne predstave "Pisma i memoari" se završava.

Glumica Monika Beluči, kroz neobjavljena pisma Marije Kalas, oživljava lik velike operske pevačice u predstavi Toma Volfa.

- Ono što mi je tako privlačno kod Marije Kalas je njena dvojnost. Ona je diva i žena sa velikim talentom - kaže Beluči za "People".

Profimedia
Monika Beluči

Veliki rizik

Izlazak na pozorišnu scenu Monike Beluči za nju je bio veliki rizik, ali ga je ipak preuzela.

- Bila sam uplašena. Prvi put na sceni. Nisam mogla da kažem ne, jer dok sam čitala pisma i memoare sve je bilo tako puno emocija i ranjivosti i delovalo je kao da sam mogla da dotaknem njenu dušu - ispričala je ova italijanska glumica i dodala:

- Ona je istovremeno bila  žena jednostavnog srca, ali i žena slomljenog srca, koja je umrla sa tugom u tom istom srcu - navela je Beluči.

Profimedia
Monika Beluči

Marija Kalas je i danas velika inspiracija

Prema njenim rečima, Marija Kalas je i danas velika inspiracija.

- Bila je borac. Borila se za slobodu. Želela je da se razvede u trenutku kad je razvod u Italiji bio zabranjen, a takođe je imala hrabrosti da sledi svoje srce. Kada ljudi govore da je imala tragičan život možda je bolje reći da je vodila jedan hrabar život - smatra glumica.

Profimedia
Marija Kalas

Kako je istakla, iako na prvi pogled različite, mogla je da poveže sa Kalas i njenom dualnošću.

- Uvek postoji ta dualnost kako živimo da bismo preživeli i kako se osećamo. Kod umetnika ta dualnost je još izraženija. Jako je opasno kad su osoba i slika o njoj iste. Kada igrate dajete sebe ali opet to niste sve vi. To je predstava života, a nije život. Kada imidž i osoba postaju jedno onda je to opasno jer nije dobro mešati  osobu i sliku o njoj, zato što to niste sve vi - kaže Beluči.

Profimedia
Monika Beluči

Ona otkriva najtužniji deo njenog posla.

- U našem radu, izloženi smo ljudima, ali i dalje deo nas ostaje usamljen. Čak i dok prolaziš kroz taj proces stvaranja lika, veoma si usamljen u tome. Krajnji rezultat je izlaganje javnosti i povezivanje sa ljudima. Ali u trenutku kada stvarate, u trenutku kada birate šta da radite, to ste vi i niko drugi. Mogla sam da razumem njenu usamljenost - zaključila je italijanska glumica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike