Novi film o Drakuli biće najstrašnija adaptacija svih vremena: U jednoj od uloga i poznati srpski glumac (FOTO)

27.02.2023

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

„Poslednje putovanje Demetera“ u svetske bioskope stiže u avgustu ove godine

Novi film o Drakuli biće najstrašnija adaptacija svih vremena: U jednoj od uloga i poznati srpski glumac (FOTO)
Film "Drakula" - Copyright Armin Lašet; Profimedia

Čuveni roman „Drakula“ Brema Stokera iz 1897. godine adaptiran je mnogo puta u različitim žanrovima. U aprilu ćemo videti Nikolasa Kejdža u ulozi Drakule u horor komediji “Renfield”, ali za one koji traže nešto mračnije, čini se da bi „Poslednje putovanje Demetera“ mogao da bude film koji će legendarnog vampira vratiti  njegovim mračnim i zlokobnim korenima.

Jezivo sedmo poglavlje

Film je zasnovan na jezivom sedmom poglavlju „The Captain’s Log“ Stokerovog romana, koje je preuzeto iz kapetanovog dnevnika broda Demeter koji dovodi Drakulu u Vitbi i pronalazi njegovu posadu terorizovanu mračnim prisustvom koje neočekivano isporučuju u svom tovaru. Iako je ovaj segment priče adaptiran nekoliko puta u mnogim serijama i filmovima, ovo je prvi put da je ceo projekat fokusiran samo na to poglavlje.

Profimedia
 

Film će ohladiti krv

„Poslednje putovanje Demetera“ svetsku premijeru će imati u avgustu ove godine, a jedan od glavnih glumaca, Dejvid Dastmalčijan, koji je poznat po svojim nastupima u Marvelovoj franšizi „Antmen“, nedavno je izjavio da će ovaj film sasvim ohladiti krv publike.  

Profimedia
 

- Reditelj Andre Ovredal je učenik i dete odraslo u ovom žanru. Horor je njegova kičma i on je pravo čudovište. Ima duboku ljubav i afinitet prema „Drakuli“ Brema Stokera, kao i ja. Njegovo poznavanje knjige i strast prema likovima su tako lepi, i on ima zaista intenzivnu i jedinstvenu viziju i način pričanja priča. Napravio je veliki zamah sa ovim filmom. Mislim da će to uplašiti ljude, ali će takođe biti jedno od onih filmskih iskustava koje će vas odvesti na neko drugo mesto - rekao je Dastmalčijan.

Srpski glumac u filmu

Tokom decenija, zloglasnog grofa tumačilo je na desetine glumaca, među kojima su Bela Lugoši, Kristofer Li, Geri Oldman, Lesli Nilsen i mnogi drugi.

Kao u slučaju mnogih ikona horora, postoje dobre i loše verzije „Drakule“, a povremena potreba da se strašni vampir pretvori u šalu, kao u slučaju Nikolasa Kejdža, znači da svaka nova, mračna i zlokobna verzija koja vraća Drakulin užas, obično ponovo zapali gledaoce.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Možda je „Poslednje putovanje Demetera“ zastrašujuća adaptacija koju je bioskop čekao.

Jednu od uloga u ovom filmu igra i naš glumac Stefan Kapičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike