Najveći gubitnici Oskara: Uzeli im zlatne statue ispred nosa (FOTO/VIDEO)

13.03.2023

13:30

0

Ovogodišnja dodela nije prošla bez najvećih gubitnika

Najveći gubitnici Oskara: Uzeli im zlatne statue ispred nosa (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Na sinoćnjoj 95. dodeli Oskara apsolutni pobednik sa sedam osvojenih Oskara je film "Sve u isto vreme". Međutim, ovogodišnji Oskar ima i svoje velike gubitnike.

Iako je imao čak osam nominacija, film "Elvis" o životu kralja roknerola kojim je bila oduševljena i bivša žena Elvisa Preslija, nije uspeo da osvoji nijednog Oskara, iako su mu svi već "videli" bar jednog Oskara.

Profimedia
 

Film o Elvisu nikoga nije impresionirao

Među osam nominacija bile su i one za najboljeg glumca, najbolju kostimografiju, scenografiju, ali i najbolji film

U svim kategorijama trijumfovao je neko drugi. Najžešća borba bila je u kategoriji za najboljeg glavnog glumca gde je Ostin Batler, zvezda filma, bio favorizovan, pogotovo nakon što je osvojio nagradu BAFTA i Zlatni globus za istu ulogu i nakon nebrojeno dobrih kritika na svetskim filmskim festivalima.

Oskara je u ovoj kategoriji odneo Brendan Frejzer za ulogu u filmu "The Whale".  Zanimljivo je da je Tom Henks osvojio Zlatnu malinu za ulogu menadžera kralja rokenrola u ovom filmu.

Spilberg, Blanšet, Farel gubitnici večeri

Takođe, među najvećim gubitnicima je i film "Duhovi ostrva" koji je bio nominovan u čak devet kategorija, uključujući za najbolji film i glumca kao i sporednu ulogu ali je ostao potpuno praznih ruku.

U ovom filmu glavnu ulogu igra Kolin Farel, koji je na dodelu Oskara došao u pratnji svog sina tinejdžera.

Među ovogodišnjim gubitnicima je i čuveni Stiven Spilberg  sa svojim autobiografskim filmom "The Fabelmans" koji je imao sedam nominacija ove godine. Nije osvojio nijedan.

Film "Tar" je imao šest nominacija za Oskara ali takođe nije dobio nijedan.

Čini se da je ovde najveći gubitnik Kejt Blanšet, koja je bila apsolutna favoritkinja ali "joj je iz ruku" ove godine trećeg Oskara u karijeri uzela Mišel Jeo, koja je prva Azijka u istoriji koja je dobila Oskara.

Ovakva lista "gubitnika" bile je savršena prilika da se korisnici društvenih mreža našale na račun slavnih glumaca koji su sinoć ostali bez Oskara.

Među ovogodišnjim gubitnicima je i kanski pobednik "Trougao tuge" koji je bio nominovan u kategoriji najboljeg filma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike