Mišel Jeo ušla u istoriju: Oskar za ulogu koja je nazvana „čistom magijom“ (FOTO/VIDEO)

13.03.2023

05:29

0

Autor: Dejan Ćirić

Ostvarila je maestralnu ulogu u filmu „Sve u isto vreme“

Mišel Jeo ušla u istoriju: Oskar za ulogu koja je nazvana „čistom magijom“ (FOTO/VIDEO)
Mišel Jeo - Copyright Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

Glumica Mišel Jeo trijumfovala je na 95. dodeli Oskara u kategoriji najbolja glavna ženska uloga i upisala se u istoriju kao prva Azijka koja je osvojila Oskara u ovoj kategoriji.

Jeo je ostvarila maestralnu ulogu u filmu „Sve u isto vreme“, koji je apsolutni šampion ovogodišnje ceremonije jer je osvojio sedam zlatnih statua.

Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello
 

Kada se film pojavio, prve kritike su bile da je „Sve u isto vreme“ čista magija i da donosi trijumf Mišel Jeo u bajci zvanoj „multiverzumi“.

Mišel igra kinesku imigrantkinju koja je uvučena u nezamislivu avanturu, u kojoj sama pokušava da spase svet istražujući paralelne univerzume u kojima se sreće sa životnim putanjama koje je mogla da vodi. Ovaj film govori o Evelin (Jeo) kojoj se dešava sve u isto vreme. Mnogo ličnosti, puno prostora, pregršt situacija i osobina kojima je centar zbivanja upravo ona.

Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello
 

Od izbora za mis do Oskara

Mišel je rođena u Maleziji 1962. godine. Kao devojčica, pokazivala je interesovanje za ples i balet, ali je zbog povrede napustila taj hobi i okrenula se glumi. Postala je poznata 1983. godine, kada je pobedila na izboru za mis Malezije.

Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello
 

Našoj publici je najpoznatija po ostvarenju „Skriveni tigar, pritajeni zmaj“ iz 2000. godine i kao Bond devojka u filmu „Sutra ne umire nikad“ iz 1997.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike