Večeras dodela BAFTA nagrada: Prisustvuju Vilijam i Kejt, odabrana glumica koja će odati počast kraljici Elizabeti (FOTO)

19.02.2023

18:31

0

Autor: Dejan Ćirić

Najveći favorit je nemački film „Na zapadu ništa novo“

Večeras dodela BAFTA nagrada: Prisustvuju Vilijam i Kejt, odabrana glumica koja će odati počast kraljici Elizabeti (FOTO)
Princ Vilijam i Kejt Midlton - Copyright Profimedia

Članovi britanske kraljevske porodice i mnoge holivudske zvezde prisustvovaće večerašnjoj ceremoniji dodele filmskih nagrada britanske Akademije u Londonu, a najveće šanse za osvajanje BAFTE ima antiratna drama na nemačkom jeziku ''Na zapadu ništa novo''.

Profimedia
 

Taj film ima 14 nominacija, dok irska tragikomedija ''Duhovi ostrva'' i ''Sve u isto vreme'' imaju po 10 nominacija.

Ekvivalent Oskaru

Rojters navodi da će birtanski prestolonaslednik i predsednik Britanske filmske akademije princ Vilijam najverovatnije prisustvovati, zajedno sa suprugom Kejt, kao i da će Helen Miren odati počast preminuloj kraljici Elizabeti II, koju je igrala u filmu ''Kraljica''.

Profimedia
 

Glumac Ričard E. Grant biće domaćin ceremonije dodele kojoj će takođe prisustvovati i nominovani glumci i glumice, među kojima su i Kejt Blanšet, Ana de Armas i Kolin Farel.

Nagrade BAFTA su britanski ekvivalent Oskaru i daju nagoveštaj ko bi potencijalno mogao da osvojiti najprestižnije priznanje u svetu filma, navodi Rojters.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike