Epilog najnovijeg holivudskog skandala: Da li Andrea Rajzboro ostaje u trci za Oskara?

02.02.2023

16:30

0

Film "To Leslie" je koštao oko milion dolara, a zaradio samo 23.000 dolara

Epilog najnovijeg holivudskog skandala: Da li Andrea Rajzboro ostaje u trci za Oskara?
Andrea Rajzboro - Copyright Profimedia

Glumica Andrea Rajzboro, koja je nominovana za Oskara u kategoriji najbolje glumice u filmu "To Leslie", zadržaće svoju nominaciju iako je njena promotivna kampanja dala razlog za zabrinitost, saopštila je Akademija za filmsku umetnost.

Film "To Leslie" je koštao oko milion dolara, a  zaradio samo 23.000 dolara.

Andrea Rajzboro je uoči saopštavanja nominacija za Oskara, čija je dodela zakazana za 12.mart u Los Anđelesu, važila za autsajderku.

Profimedia
Andrea Rajzboro

Filmska ekipa optužena za "prljavu kampanju"

Holivudske zvezde su se potrudile da isprave nepravdu i dale su najveću moguću podršku filmu "To Leslie" koji govori o ženi koja se bori sa zavisnošću od alkohola nakon što je pre nekoliko godina osvojila veliki dobitak na lutriji.

Film su između ostalih podržale holivudske zvezde Kejt Vinslet, Kejt Blanšet, Džejn Fonda, Dženifer Aniston i mnogi drugi.

Međutim nakon što je Filmska akademija objavila nominacije, ekipa filma je optužena za "prljavu kampanju" , a Akademija saopštila da će preispitati nominacije.

Printscreen/YouTube/Momentum Pictures
Andrea Rajzboro u filmu "To Leslie"

Potrebne nove smernice u kampanjama

Međutim, nakon sastanka Akademije je odlučila da nominacija za glavnu žensku ulogu ostaje, međutim za ubuduće preispitaće se uloga društvenih mreža.

Izvršni direktor Američke akademije Bil Krejmer, napomenuo da je očigledno da su, u eri društvenih mreža neophodne nove smernice u kampanjama.

- Pravila i regulacije moraju biti pojašnjeni kako bi se napravio novi okvir za nepristrasne kampanje. I promene će nastupiti kada se završi ovaj ciklus nagrada, a svi naši članovi će biti blagovremeno upućeni - rekao je Krejmer.

Printscreen/YouTube/Momentum Pictures
Andrea Rajzboro u filmu "The Leslie"

Akademija insistira na fer pravilima

Akademija je nakon poslednjeg sastanka podsetila da je svrha njenih pravila vezanih za promotivne kampanje kako bi naslovi ušli u trku za Oskara da „obezbede fer i etički proces dodele nagrade – jer to su osnovne vrednosti Akademije"

-  Akademija nastoji da stvori okruženje u kojem se glasovi dodeljuju samo na osnovu umetničkih i tehničkih dostignuća - zaključuje se u saopštenju Akademije, a nama ostaje da sačekamo centralnu dodelu Oskara i vidimo ko će biti proglašen za najbolju glumicu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike