Najveći gubitnici Oskara: Da li je sve bilo po pravilima?

29.01.2023

11:00

0

Neki filmovi i glumci viđeni za favorite ostali su bez nominacija

Najveći gubitnici Oskara: Da li je sve bilo po pravilima?
Copyright Profimedia © 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Nominacije za 95. dodelu Oskara koja će biti održana 12. marta u Dolbi teatru u Holivudu, proglašene su prošle nedelje. Neki filmovi i glumci viđeni za favorite ostali su bez nominacija.

U kategoriji najboljeg filma, "Vavilon" i "Crni panter: Vakanda zauvek" ostali su bez nominacija, a u kategoriji za najboljeg glumca nije se moglo pronaći ime Breda Pita za ulogu u "Vavilonu", kao ni Toma Kruza za ulogu u  nastavku kultnog filma "Top Gan: Maverik".

Profimedia
 

Bez nominacija je ostala i holivudska miljenica Margo Robi za film "Vavilon", dok pevačica Tejlor Svift takođe nije bila nominovana, u kategoriji najboljeg soundtracka za svoju pesmu "Carolina", koju je otpevala za film "Devojka iz močvare".

Čuveni reditelj Džejms Kameron ostao je bez nominacije režiju filma "Avatar: Put vode". Ipak  film je dobio nekoliko drugih nominacija, poput nominacije  za najbolji film.

Akademija filmskih umetnosti preispituje pravila

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauke, koja dodeljuje Oskare, u petak je saopštila da će preispitati pravila ovogodišnje nominacije filmova, jer je jedan nezavisni film iznenadio holivudski svet zbog nominacije.

Promo/MCF
 

Film „To Leslie“ nije zablistao u bioskopima i zaradio je oko 27.000 dolara. Međutim, Andrea Rajsborou (Riseborough), koja igra glavnu ulogu u tom ostvarenju, nominovana je za Oskara u kategoriji najbolje glumice.

Posle tih nominacija, na društvenim mrežama su se oglasile neke poznate ličnosti sa pitanjem da li je taj film imao efikasnu kampanju ili je u pitanju neka prevara.

Variety je preneo da je Akademija bila zatrpana mejlovima i pozivima i da je zbog toga odlučila da preispita kampanju filmova nominovanih za Oskara, ne pominjući direktno ostvarenje „To Leslie“.

Printscreen/YouTube/Momentum Pictures
 

- Preispitujemo procedure kampanje ovogodišnjih nominovanih filmova, kako bismo osigurali da nijedno pravilo nije prekršeno i bolje razumeli da li su potrebne promene smernica u novoj eri društvenih medija i digitalne komunikacije - navodi se u saopštenju Akademije.

Oskare dodeljuje oko 9.500 članova Akademije filmskih umetnosti i nauka, podeljenih između 17 grana industrije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike