Film o Salvadoru Daliju premijerno na Festu: Njegovu ljubavnicu igra manekenka iz Bosne (FOTO/VIDEO)

10.02.2023

16:01

0

Autor: Dejan Ćirić

U naslovnoj ulozi je britanski oskarovac Ben Kingsli

Film o Salvadoru Daliju premijerno na Festu: Njegovu ljubavnicu igra manekenka iz Bosne (FOTO/VIDEO)
Film "Daliland" - Copyright Promo/Cebef/Taramount film

Nakon svetske premijere na Filmskom festivalu u Torontu, FEST pred domaću publiku donosi novo ostvarenje kanadske rediteljke Meri Haron, "Daliland", o fascinantnom i burnom odnosu između čuvenog umetnika Salvadora Dalija i njegove supruge Gale.

Profimedia
 

U naslovnoj ulozi je britanski oskarovac Ben Kingsli, dok Galu tumači Barbara Sukova, nemačka glumica, dobitnica prestižnih filmskih priznanja među kojima su nagrade iz Kana i Venecije.

Promo/Cebef/Taramount film
 

Ezra Miler je u ulozi mladog Dalija, a publika ga poznaje po ulogama u filmu “Moramo da razgovaramo o Kevinu” i “Čarlijev svet”.

Andreja Pejić u ulozi Amande Lir

Dalijevu dugogodišnju muzu, francusku pevačicu, slikarku i manekenku Amandu Lir, u filmu tumači Andreja Pejić, transrodna manekenka i glumica poreklom iz Bosne.

Profimedia
 

Pejićeva se proslavila pojavljivanjem u spotu Dejvida Bouvija "The Stars (Are Out Tonight)" uz Tildu Svinton, nakon čega je ostvarila nekoliko zapaženih uloga u igranim filmovima.

Promo/Cebef/Taramount film
 

Rediteljka Meri Haron poznata je po još jednom filmskom ostvarenju koje je posvetila velikom umetniku 20. veka, Endiju Vorholu “Pucala sam na Endija Vorhola”, kao i po ostvarenju “Američki psiho”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike