Snima se film o Majklu Džeksonu: Da li će se konačno saznati prava istina o seksualnom zlostavljanju dece?

20.01.2023

07:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Još uvek nije odabran glumac koji će igrati kralja popa

Snima se film o Majklu Džeksonu: Da li će se konačno saznati prava istina o seksualnom zlostavljanju dece?
Majkl Džekson - Copyright Profimedia

Reditelj Antoan Fjukua snimaće biografski film "Majkl" o čuvenom pop pevaču Majklu Džeksonu (1958-2009), prenosi filmski časopis Hollywood Reporter.

- Po mom mišljenju, nema umetnika sa snagom, harizmom i čistim muzičkim genijem kakve je imao Džekson. Gledanje njegovog rada uticalo je da pravim video spotove. Njegova muzika i te slike su deo mog životnog pogleda, a prilika da prikažem njegovu priču na platnu, uz njegovu muziku, je neodoljiva - izjavio je reditelj "Dana obuke" (2001) i "Pravednika" (2016).  

Majkl Džekson Profimedia
 

Film će proizvesti kuća Lionsgate, po scenariju Džona Logana poznatog po "Gladijatoru" i "Avijatičaru", a producenti su Grejem King, koji je radio film o Frediju Merkjuriju "Boemska rapsodija", kao i Džon Branka i Džon Mekejn, koizvršioci Džeksonove zaostavštine.

Nije precizirano koji glumac će igrati slavnog pevača, poznatog, između ostalog, i po izbeljivanju svoje kože. 

Najveća karijera svih vremena

Odrastajući u muzičkoj afroameričkoj porodici Džekson je kao dečak postao popularan u porodičnoj grupi „The Jackson 5“, a potom je započeo jednu od najuspešnijih samostalnih pevačkih karijera u istoriji muzike.

Snimio je najprodavaniji album svih vremena "Thriller" (1982), koji je do danas prodat u preko 70 miliona primeraka, zahvaljujući čak sedam uspešnih pesama među kojima su "Billy Jean" i "Beat It".

Profimedia
 

Džekson je i kasnije nizao svetske uspehe sa hitovima "Bad", "I Just Can't Stop Loving You", "Black or White", "Remember the Time" i mnogim drugim, ali mu je karijera donekle posustala nakon više optužbi za seksualno uznemiravanje dece, iako ga je sud oslobodio krivice.

Iznenada je preminuo od srčanog udara tokom priprema za povratničku turneju 2009. godine.     

Optužbe za seksualno zlostavljanje dece

"Film će se baviti svim delovima Džeksonovog života, ali je nejasno koliko i mnogim kontroverzama pokojne muzičke ikone, pošto se snima u saradnji sa njegovom zaostavštinom, koja ga je branila od optužbi za seksualno zlostavljanje dece", navodi Hollywood Reporter.

Profimedia
 

Časopis je podsetio da su se u žižu javnosti optužbe protiv Džeksona vratile zahvaljujući dokumentarcu "Leaving Neverland" iz 2019. godine koji je uključivao svedočenje Džejmsa Sejfčaka i Vejda Robsona, koji su tvrdili da ih je Džekson seksualno zlostavljao kao decu tokom devedesetih.

Prošle godine je snimljen dokumentarac „TMZ Investigates: Who Really Killed Michael Jackson“, koji otkriva da je legendarni muzičar imao 19 lažnih ličnih karata koje je koristio kako bi lakše dolazio do lekova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike