Da li stiže deveti film o Hariju Poteru sa originalnom glumačkom ekipom? Sve izvesniji povratak u Hogvorts

01.02.2023

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Predstava “Hari Poter i ukleto dete” uskoro bi mogla da dobije ekranizaciju

Da li stiže deveti film o Hariju Poteru sa originalnom glumačkom ekipom? Sve izvesniji povratak u Hogvorts
Hari Poter - Copyright Profimedia

Knjige i filmovi o Hariju Poteru spadaju u najuspešnija dela popularne kulture svih vremena, a ono o čemu se u poslednje vreme polemiše jeste da li će se snimati novi film, koji bi sigurno naišao na veliko odobravanje armije obožavalaca najpoznatijeg čarobnjaka na planeti.

Prema sajtu Statista, "Hari Poter" je od 1997. godine doneo 25 milijardi dolara profita - od čega 8,5 milijardi na blagajnama, računajući i "Zločine Grindelvalda", zatim 7,7 milijardi dolara od knjiga i još 9,3 milijarde od igračaka i prodaje DVD-a.

Profimedia
 

Uz osam snimljenih filmova o Hariju Poteru i Hogvortsu, baziranih na knjigama Džoane Ketlin Rouling stvoren je fenomen koji je obeležio odrastanje mnogih generacija, a ni nove ne ostaju imune na ovu priču.

Originalna glumačka postava u novom filmu

Sudeći po informacijama koje prenose svetski mediji vrlo je moguće da će se snimiti deveti film, i to sa originalnom glumačkom postavom, s obzirom na to da je predstava “Hari Poter i ukleto dete” bazirana na Harijevom odnosu sa sinom, Albusom Severusom, koji se nalazi u Hogvortsu, uskoro mogla da dobije ekranizaciju.

Profimedia
 

Glasine je dodatno „podgrejala“ izjava izvršnog direktora studija Warner Bros. Discovery, Dejvida Zaslava, koji je rekao da će “deveti nastavak filma biti snimljen u njihovoj produkciji".

Rupert Grint se nada snimanju

Ovo je potvrdio i Rupert Grint, koji je igrao Rona, otkrivši nedavno u jednom intervjuu da se jako raduje ovom filmu:

Profimedia
 

- Ne mogu da smislim nijedan dobar razlog da ne nastavimo sa otkrivanjem ovog sveta. Volim svoj lik i svet Harija Potera. To je ogroman deo mog života, i nadam se da će se novom projektu pridružiti Danijel Redklif i Ema Votson bez kojih nastavak ne bi imao smisla - rekao je glumac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike