Horor koji je nedavno neočekivano osvojio svet već dobija nastavak: Nova priča o jezivoj lutki (FOTO/VIDEO)

21.01.2023

06:05

0

Autor: Dejan Ćirić

M3GAN je više od igračke. Ona je deo porodice. Ona je novo lice straha!

Horor koji je nedavno neočekivano osvojio svet već dobija nastavak: Nova priča o jezivoj lutki (FOTO/VIDEO)
Film M3GAN - Copyright Profimedia

Horor filmM3GAN“, koji se u domaćim bioskopima prikazuje od prvog dana 2023. godine, predstavlja nam sliku sveta kakav bi uskoro mogao da postane i navodi nas da se zapitamo da li smo dovoljno hrabri da odgovorimo svim izazovima.

M3GAN je više od igračke. Ona je deo porodice. Ona je novo lice straha!

Čudo veštačke inteligencije

U centru priče je čudo veštačke inteligencije, živa lutka programirana da bude detetov najverniji prijatelj, a roditelju najbolji saveznik. Ali, postavlja se pitanje - da li veštačka inteligencija može da ima sopstvenu volju?

Robotičarka Džema, koju igra Alison Vilijams, dizajnirala je M3GAN tako da ona može da sluša, gleda i uči dok postaje učitelj, drugarica i zaštitnik deteta za koje je vezana.

Profimedia
 

Kada iznenada postane staratelj svoje osmogodišnje rođake Kejdi, Džema je nesigurna i nespremna da bude roditelj. Pod intenzivnim pritiskom na poslu, ona odlučuje da upari svoj M3GAN prototip sa Kejdi u pokušaju da reši oba problema. Ispostavlja se da je donela odluku koja će imati stravične posledice.

Neverovatan uspeh u svetskim bioskopima

Film o zastrašujućoj lutki je neočekivano prešao zaradu od 100 miliona dolara na američkim blagajnama i ima 95% na Rotten Tomatoes-u. Magazin Varajeti navodi da je nastavak već u izradi i da je premijera planirana za januar 2025. godine.  

Iako je budžet za ovo ostvarenje iznosio samo 12 miliona dolara, film je zaradio neverovatnih 11,7 miliona prvog dana prikazivanja, kao i 30,2 miliona dolara u vikendu otvaranja, čime je zauzeo drugo mesto odmah iza filma „Avatar: Put vode“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike