Stiven King odabrao najbolji horor film iz 2022. godine: Kada mrtvi pozovu telefonom (FOTO/VIDEO)

06.01.2023

10:01

1

Autor: Dejan Ćirić

Mnogi obožavaoci ovog žanra složili su se sa čuvenim piscem

Stiven King odabrao najbolji horor film iz 2022. godine: Kada mrtvi pozovu telefonom (FOTO/VIDEO)
Stiven King - Copyright Profimedia

Slavni pisac i, kako ga često nazivaju „kralj horora“, Stiven King je otkrio koji horor film smatra najboljim u 2022. godini.

U pitanju „Crni telefon“ (The Black Phone), produkcijske kuće Blumhouse, sa Itanom Houkom u glavnoj ulozi.

Profimedia
 

Produkcija Blumhouse proslavila se objavljivanjem odličnih horora sa relativno skromnim budžetima. U poslednjih 20 godina objavili su više od 260 filmova koje uglavnom prepuštaju na distribuciju Universalu ili popularnim striming platformama.

Na njihovo pitanje koje su objavili na Tviteru: "Koji je bio vaš omiljeni naslov iz Blumhouse produkcije u 2022.?", King je napisao „Crni telefon“.

 

 

Tako jednostavan, a tako jeziv

Mnogi tviteraši složili su se sa njim: "Taj film je tako jednostavan, a tako jeziv. Mrzim ga, ali ga volim. Toliko puta sam hteo da ga ugasim", "Apsolutno", "Odličan izbor", "U mojih je top 10 filmova u 2022.", "Jako dobar film. Mladi glumci su bili najbolji", neki su od komentara.

Promo/taramountfilm
 

Kada se film pojavio u bioskopima, mnogi su se složili da mu je ovo najstrašnija i najkompleksnija uloga Itana Houka u dosadašnjoj karijeri, koja kruniše njegov dosadašnji rad. Uz njega, sjajni mladi glumac Mejson Tems briljira u svojoj debitantskoj ulozi na velikom platnu.

Promo/Taramount film
 

„Finija Šoa, stidljivog, ali pametnog 13-godišnjeg dečaka, oteo je sadistički ubica i zarobio u zvučno izolovanom podrumu gde vrištanje nema nikakve svrhe. Kada isključeni telefon na zidu počne da zvoni, Fini otkriva da može da čuje glasove prethodnih žrtava ubice. Oni su mrtvi, ali trude se da ono što se dogodilo njima, ne zadesi i Finija“, glasi sinopsis ovog ostvarenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike