Kristijan Bejl u jezivo mračnom filmu: Skrivena tajna koja vodi do neočekivanog kraja (FOTO/VIDEO)

14.01.2023

16:00

0

U prvom momentu smrt mladića biće okarakterisana kao čin samoubistva

Kristijan Bejl u jezivo mračnom filmu: Skrivena tajna koja vodi do neočekivanog kraja (FOTO/VIDEO)
Film "The Pale Blue Eye" - Copyright Profimedia

Ljubitelji mračnih misterija na Netfliksu mogu uživati u najnovijem filmu "The Pale Blue Eye", u kojem glavnu ulogu igra Kristijan Bejl.

Radnja filma počinje 1830. godine nadomak vojne akademije West Point gde je pronađeno beživotno telo jednog od pitomaca.

Ovo ostvarenje filmska je adaptacija istoimenog romana autora Louisa Bayarda iz 2003. godine i prati detektiva Augustusa Landora koji je angažovan da istraži misteriozne smrti kadeta u West Pointu.

Profimeida
 

Od samog početka gotički mračna atmosfera

U prvom momentu smrt mladića biće okarakterisana kao čin samoubistva.

Međutim, prva pretpostavka ispostavlja se kao netačna jer detektiv angažovan da istraži mesto zločina Augustus Landor dolazi do saznanja da je vojniku hirurški precizno izvađeno srce odmah nakon smrti – što navodi samo na jedan zaključak – ubica se nalazi u neposrednoj blizini.

Od samog početka, filmom vlada gotički mračna atmosfera, a sneg koji neprestano pada izaziva jezu pri svakom kadru.

Uz sve to, kao glavni protagonista pojavljuje se detektiv u penziji, preke naravi Augustus Landor, koji iza sebe ima neračišćenu prošlost prožetu tajnama.

Profimedia
 

Jedan od kadeta Edgar Alan Po

S obzirom na to da je potrebno da istraga prođe potpuno neprimetno, jer akademiji West Point preti zatvaranje, Landor dobija pomoćnika, a to je jedan od kadeta i zove se Edgar Alan Po.

Dok pažljivo istražuju mesto zločina oko akademije do Landora i njegovog pomoćnika dolazi vest o nestanku još jednog mladića.

Ispostavlja se da je nestali vojnik zapravo ubijen na identičan način kao prethodni mladić i čini se da iza zločina stoji serijski ubica koji ritualno ubija jednog po jednog vojnika.

Nakon drugog ubistva lekarska forenzika dolazi do zaključka da iza ubistva ipak stoje dve različite osobe jer je prvo srce izvađeno hirurški precizno, što nije bio slučaj prilikom drugog zločina.

Profimedia
 

Najuspešnija adaptacija

Skrivena tajna koja dovodi do neočekivanog kraja.

Ostvarenje "The Pale Blue Eye "svakako nije prva filmska adaptacija u kojoj centralno mesto zauzima imaginarna slika poznatog pisca Edgara Alana Poa, ali svakako predstavlja najuspešniju.

Smatra se da je Edgar Alan Po proveo nekoliko godina na Vojnoj akademiji West Point kao kadet, i da je na tom mestu bio svedok nerazjašnjenih ubistava.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike