„Titanik“ ponovo u bioskopima: Nova verzija posle 25 godina (FOTO/VIDEO)

11.01.2023

09:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika će moći da pogleda remasterizovan film u 3D formatu i 4K rezoluciji uz perfektan zvuk i kristalno jasnu sliku

„Titanik“ ponovo u bioskopima: Nova verzija posle 25 godina (FOTO/VIDEO)
Titanik - Copyright Profimedia

Prošlo je četvrt veka od bioskopskog prikazivanja kultnog filma „Titanik“ sa Kejt Vinslet i Leonardom Dikapriom u glavnim ulogama, vezujući tada brojnu publiku za Džejka i Rouz, sudbinski par čija se romansa događa i završava na čuvenom, najmodernijem brodu predratnog vremena koji 1912. doživljava svoje potonuće.

Profimedia
 

Sada, 25. godina od nastanka čuvenog naslova snimljenog po motivima istinitog događaja, autori ostvarenja na čelu sa cenjenim rediteljem Džejmsom Kameronom, donose pred svetsku bioskopsku publiku remasterizovanu verziju filma u 3D formatu i 4K rezoluciji, izdvajajući kao kuriozitet perfektan zvuk i kristalno jasnu sliku.

Uoči Dana zaljubljenih, 9. februara, ovo čuveno ostvarenje naći će se na redovonom repertoaru domaćih bioskopa.

Profimedia
 

Film za sva vremena

Mnoge generacije pamte početak prikazivanja jednog od najromantičnijih filmova svetske kinematografije, a dve i po decenije kasnije njihovi sledbenici i neke nove generacije imaju priliku da pogledaju re-release filma koji slovi za "ostvarenje za sva vremena."

 "Titanik" Džejmsa Kamerona je epska akciona drama, nastala po motivima istinitog događaja koja beleži romansu između dame iz visokog društva Rouz i siromašnog momka Džejka.

Profimedia
 

Jedan od tri broda britanske kompanije "White Star Line", kao najveći putnički brod ikada izgrađen do 1912. godine, od koga se očekivala potpuna bezbednost, na svom prvom putovanju od Sautemptona do Njujorka udario je u ledeni breg i potonuo u Severnom Atlantiku, odnevši sa sobom više od 1.500 života.

Profimedia
 

Cenjeni holivudski reditelj Džejms Kameron o kom se posebno pričalo proteklih dana, a najviše zbog uspeha njegovog najnovijeg filma "Avatar: Put vode", koji se trenutno prikazuje u domaćim bioskopima, snimio je te 1997. godine vanvremenski hit koji je osvojio 11 Oskara od kojih i prestižnu zlatnu statuu u kategoriji za najbolji film.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike