„Avatar: Put vode“ oborio sve rekorde srpskih bioskopa: Istorijski presedan (FOTO/VIDEO)

06.01.2023

14:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Posle svega tri nedelje prikazivanja, zvanično je postao strani film sa najvećom zaradom svih vremena

„Avatar: Put vode“ oborio sve rekorde srpskih bioskopa: Istorijski presedan (FOTO/VIDEO)
Film "Avatar: Put vode" - Copyright Promo/MCF

Nastavak jednog od najgledanijih filmova u istoriji svetske kinematografije "Avatar: Put vode", posle svega tri nedelje prikazivanja, zvanično je postao strani film sa najvećom zaradom u istoriji srpskih bioskopa.

Ostvarena zarada na blagajnama je nešto više od 130 miliona dinara.

Promo/MCF
 

Filmski spektakl reditelja Džejmsa Kamerona, koji je domaću premijeru imao sredinom decembra, osvojio je gledaoce širom Srbije i tako se po zaradi u 2023. godini i zvanično rangirao kao prvi ispred čuvenog "Džokera" ( 128.775.997 dinara) i "Spajdermena: Put bez povratka" ( 114.155.942 dinara) po zvaničnim listama gledanosti.

Trinaest godina je prošlo otkako je Džejms Kameron "uvukao" svetsku publiku, impresioniranu tada najnovijom 3D tehnologijom, u unutrašnjost sveta daleke planete Pandore. Nakon strpljivog iščekivanja nastavka Kameronovog remek-dela, prvobitna publika je tokom poslednje dekade odrasla i sazrela, a u međuvremenu su se pojavili i neki novi, mlađi fanovi.

Promo/MCF
 

Kameronova fascinacija okeanima

U skladu sa tim, prema zamisli reditelja, evouluirali su i sami likovi iz novog naslova ponovo predvođeni glumcima Semom Vortingtonom i Zoe Saldanom.

Kameron je u jednom od intervjua istakao da film uranja dublje u dinamiku roditeljskih odnosa između Džejka i Nejtiri i njihovih naslednika, jer je neobični par iz prvog dela filma "Avatar" sada formirao porodicu i postali su roditelji kako biološke, tako i usvojene dece.

Promo/MCF
 

Novi film inspirisan je Kameronovom fasinacijom okenima, a kako i sam naslov nagoveštava “Avatar: put vode” većinski je sniman pod vodom, za čije potrebe je korišćen veliki broj kamera, sa specifičnom, unapređenom tehnologijom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike