Leonardo Dikaprio zamalo ostao bez uloge u „Titaniku“: Ovo su razlozi (VIDEO)

23.11.2022

13:01

0

Autor: Dejan Ćirić

„Nije znao da ćemo ga testirati. Mislio je da je to sastanak na kojem će upoznati Kejt Vinslet“, ispričao je reditelj Džejms Kameron

Leonardo Dikaprio zamalo ostao bez uloge u „Titaniku“: Ovo su razlozi (VIDEO)
Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet u filmu Titanik - Copyright Profimedia

Leonardo Dikaprio je zamalo ostao bez uloge u kultnom „Titaniku“, otkrio je u intervjuu za GQ čuveni reditelj Džejms Kameron.

- Prvi sastanak sa Leom je bio smešan. Dok sam sedeo u svojoj sobi za sastanke i čekao da ga upoznam, primetio sam da su prisutne bukvalno sve žene iz firme. Sve su želele da upoznaju Dikaprija. Bilo je histerično - prisetio se Oskarom nagrađeni reditelj.

Profimedia
 

Glumac je tada šarmirao sve okupljene, pa su ga nekoliko dana kasnije pozvali na audiciju. Bio je uveren da samo dolazi da upozna Kejt Vinslet, ali Kameron je za njega pripremio scenario i uključio kameru. 

Ili ćeš čitati ili nećeš dobiti ulogu

- Nije znao da ćemo ga testirati. Mislio je da je to sastanak na kojem će upoznati Kejt. Rekao sam mu da ćemo otići u susednu sobu, da on pročita nekoliko redova i da ću ja to da snimim. Leo je rekao: "Ali, ja ne čitam." Rukovao sam se sa njim i zahvalio mu što je došao - ispričao je Kameron.

- Čekaj, čekaj! Ako ne čitam, neću dobiti ulogu? Samo tako? - upitao je glumac na šta mu je Džejms odgovorio: "Da! Ovo je ogroman film koji će mi oduzeti dve godine života, a ti ćeš raditi pet drugih stvari dok ja radim postprodukciju. Dakle, ja neću to da sjebem donošenjem pogrešne odluke u izboru glumaca. Ili ćeš čitati ili nećeš dobiti ulogu."

Kejt Vinslet i Leonardo Dikaprio u filmu "Titanik"/Profimedia
 

Dikaprio je nevoljno pristao i bio je ogorčen dok se kamera nije uključila, tvrdi Kameron. Međutim, u trenutku kad je viknuo "akcija", Leonardo se pretvorio u Džeka.

- Tamni oblaci su se otvorili, a zrak sunca je osvetlio Džeka. Tada sam zaključio - u redu, on je taj tip - ističe reditelj.

Titanik“ je snimljen 1997. godine i dugo je bio film sa najvećom zaradom svih vremena. Osim što u njemu zamalo nikada nije zaigrao Dikaprio, Kameron je otkrio i da je ulogu Rouz u početku želeo da poveri Gvinet Paltrou.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike