Glumci koji nisu dobili glavnu ulogu u „Avataru“: Jedan je bio toliko loš da će ga to proganjati do kraja života (FOTO)

26.12.2022

09:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Kockanje sa manje poznatim imenom Džejmsu Kameronu se isplatilo jer je Sem Vortington postao zaštitno lice ove izuzetno uspešne franšize

Glumci koji nisu dobili glavnu ulogu u „Avataru“: Jedan je bio toliko loš da će ga to proganjati do kraja života (FOTO)
Film "Avatar: Put vode" - Copyright Promo/MegaComFilm

Kada se pre 14 godina reditelj Džejms Kameron pripremao za početak snimanja filma “Avatar” želeo je da glavnu ulogu, Džejka Salija, dodeli nekom od poznatih glumaca. Ali, čini se da mu to nije bilo suđeno pa je, na kraju, odabrao Sema Vortingtona koji se tada tek probijao u glumačkom svetu.

Profimedia
 

Kockanje sa manje poznatim glumcem u glavnoj ulozi Kameronu se isplatilo jer je Vortington postao zaštitno lice ove izuzetno uspešne franšize.

Predstavljamo vam glumce sa holivudske A liste koji su bili na korak od dobijanja uloge Džejka Salija.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Honorar od 200 miliona dolara

Met Dejmon

Već je odavno poznato da je Met Dejmon bio prvi izbor Kamerona za lik Džejka. Dejmon bi najverovatnije i prihvatio ulogu da se pre toga nije obavezao na snimanje filma iz franšize o Džejsonu Bornu. Dejmon priznaje da je time propustio ogromnu finansijsku priliku jer mu je Kameron nudio 10 posto od ukupne zarade filma, što bi za glumca značilo honorar od 200 miliona dolara. Nedavno je Kameron rekao kako bi Dejmon u nekom od nastavaka “Avatara” mogao da dobije manju ulogu, tek toliko da prestane da žali za propuštenom prilikom.

Profimedia
 

Kris Prat

Za razliku od Dejmona, Kris Prat je išao na audiciju za “Avatar” ali je kasnije priznao da jednostavno nije bio ubedljiv. Prat, koji se proslavio uzlogom u franšizi “Čuvari galaksije”, rekao je kako je na audiciji bio prosečan ili čak ispod proseka, pravdajući se kako se tada nije najbolje osećao, pa se prisetio kako je, čim se pojavio na audiciji, počeo strašno da se znoji.

Profimedia
 

Grozno iskustvo na audiciji

Kris Pajn

Pre nego što se proslavio ulogom u franšizi “Zvezdane staze” Kris Pajn došao je na audiciju za film “Avatar”. Ali, i on je kasnije priznao da je njegova audicija prošla loše. Rekao je da je bio toliko loš da je usred audicije prekinuo svoj nastup.

- Kako sam se uopšte usudio da nateram šefa audicije na grozno iskustvo gledanja mog nastupa - izjavio je Pajn dodajući kako će ga to iskustvo verovatno proganjati do kraja života.

Profimedia
 

Džejk Džilenhol

Džilenhol je, kao i Met Dejmon, odbio ulogu Džejka Salija nakon što mu je predstavljen koncept “Avatara”. Umesto toga, prihvatio je ulogu u filmu “Princ Persije” i priznao kako je osećao da nije spreman za tako ogroman filmski projekat kakav je bio “Avatar”.

- U ovom poslu moraš da slušaš sebe inače ćeš upasti u probleme - rekao je glumac, dodajući kako mu je uloga u „Princu Persije“ u tom trenutku više odgovarala.

Profimedia
 

Uži izbor

Kris Evans i Čening Tejtum

Pre nekoliko godina Džejms Kameron je otkrio kako je na kraju u uži izbor za ulogu Džejka Skalija uvrstio Sema Vortingtona, Krisa Evansa i Čeninga Tejtuma.

Profimedia
 

Iako su mu se dopali Evans i Tejtum, Vortington je imao ono što je Kameron tražio.

Profimedia
 

- Imao je boju glasa i intenzitet koji sam tražio. Sem je bio spreman. Sledio bih Sema u bitku, ali ne bih sledio ostalu dvojicu - rekao je reditelj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Headliner

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike