„Avatar: Put vode“ postavio novi rekord u Srbiji: Ključ uspeha se krije u jednom posebnom detalju (FOTO/VIDEO)

20.12.2022

16:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Za samo pet dana prikazivanja više od 53.000 gledalaca videlo je ovaj zadivljujući epski spektakl

„Avatar: Put vode“ postavio novi rekord u Srbiji: Ključ uspeha se krije u jednom posebnom detalju (FOTO/VIDEO)
Film "Avatar: Put vode" - Copyright Promo/MCF

Tek što je zasijao na velikom platnu domaćih bioskopa film "Avatar: Put vode" vrtoglavom brzinom privlači ogroman broj domaćih gledalaca.

Za samo pet dana prikazivanja više od 53.000 gledalaca Srbije i Crne Gore pogledalo je najnovije 3D ostvarenje holivudskog reditelja i scenariste Džejmsa Kamerona, ostvarivši time zaradu od skoro 40 miliona dinara i postavši film sa najboljim vikendom otvaranja nekog stranog filma kod nas.

Promo/MCF
 

Zadivljujući epski spektakl na koji se čekalo više od jedne decenije premijerno je prikazan u Srbiji 14. decembra, samo nekoliko dana nakon svetske premijere u Londonu.

Beg porodice Sali

Posle 13 godina glumački par Sem Vortington i Zoe Saldana reprizirali su svoje legendarne uloge Džejka Salija i Nejtiri, ovog puta kao roditelji koji čine sve kako bi zadržali svoju porodicu na okupu.

Promo/MegaComFilm
 

Kada ih nepredviđeni događaji primoraju da napuste svoj dom, prinuđena da putuje ogromnim prostranstvima planete Pandora, porodica Sali skriva se na delovima teritorije koju naseljava narod koji živi u harmoniji sa prirodom i okeanom.

Ključ uspeha

Inovativni reditelj Džejms Kameron koji uvodi nove ideje i metode, iskoristio je nagomilano iskustvo stečeno snimanjem nekih od predhodnih ostvarenja poput filmova "Terminator", "Ambis", "Istinite laži" i "Titanik" dovodeći vizuelne efekte do novih zapanjujućih granica. 

Ipak, prema rečima producenta Džona Landaua, Kameron se pobrinuo da revolucionarne tehnologije, kreirane nekad za potrebe snimanja filma nikada ne preplave emocije likova, kao i sam zamah priče.

Promo/MegaComFilm
 

Najvećim delom film je sniman pod vodom na način na koji se do sada nikada nije radilo, a Kameron i sam upoznat sa okeanima, kao dugogodišnji ljubitelj dubina, punih 50 godina se bavio ronjenjem na dah.

- Ključ uspeha je bilo istinsko snimanje pod vodom, bez ronilačke opreme. Pokreti su bili stvarni, zato sve izgleda realno. Emocije su takođe bile iskrene - istakao je reditelj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike