San novogodišnje noći: Poznata glumica specijalna gošća na koncertu Dečje filharmonije

20.12.2022

14:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika će imati priliku da uživa u čuvenim delima klasične muzike u izvođenju talentovanih, mladih solista

San novogodišnje noći: Poznata glumica specijalna gošća na koncertu Dečje filharmonije
Dečja filharmonija - Copyright Promo/Dalibor Danilović

Snovi o budućnosti počinju 31. decembra 2022. u 17 časova, na novogodišnjem gala koncertu Dečje filharmonije “San novogodišnje noći” u beogradskoj MTS Dvorani. Ovaj izuzetni koncert je već tradicionalno prava prilika za sve generacije da se zaokruži stara godina i na najbolji način proslavi dolazak Nove godine.

Publika će imati priliku da uživa u čuvenim delima klasične muzike u izvođenju talentovanih, mladih solista uz pratnju orkestra i pod dirigentskom palicom profesora Ljubiše Jovanovića, a na repertoaru će biti i popularni savremeni hitovi.

Koncert organizuju Centar beogradskih festivala CEBEF pod pokroviteljstvom grada Beograda i fondacija "Deca Deci".

Promo/Dalibor Danilović
 

Ana Sofrenović specijalna gošća

Gosti ovogodišnjeg koncerta biće članovi Hora Dečijeg kulturnog centra. Himnu Dečje filharmonije “Ovo je pesma za nas”, zajedno sa svim učesnicima, izvešće i specijalna gošća, glumica Ana Sofrenović, koja će ujedno i voditi program.

Članovi Dečje filharmonije su talentovani učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz Beograda, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Među njima je i Teodor Vujanić (7), koji je prve muzičke korake napravio sa samo pet godina na violini, a kasnije se odlučio za klavir i u prvoj godini nastupa osvojio čak šest prvih nagrada.

Promo/Dalibor Danilović
 

Neki od članova Dečje filharmonije su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije “Deca deci”, koja tako pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. Takođe, u cilju stvaranja šire platforme za kulturnu razmenu i povezivanje najmlađih, fondacija “Deca deci” je od 2015. godine proširila aktivnosti i oformljen je Regionalni dečji orkestar koji čine deca iz pet gradova: Beograda, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva i Skoplja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike