Novogodišnji „valcer-parti“ Beogradske filharmonije: Očekuju vas najluđi nastupi (FOTO)

29.11.2022

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Za kraj ove godine na repertoaru će biti sve osim Johana Štrausa

Novogodišnji „valcer-parti“ Beogradske filharmonije: Očekuju vas najluđi nastupi (FOTO)
Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije - Copyright Promo/M. Đoković

Čuveni novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije zakazani su za 29. i 30. decembar, na Kolarcu, od 20 časova. Za kraj 2022. godine, Filharmonija priređuje nesvakidašnji valcer-parti, pod upravom dirigenta Morica Gnana, a ulaznice će biti u prodaji od 5. decembra na filharmonijskoj biletarnici kao i onlajn.

Novogodišnji koncerti dugo su očekivana vest za brojnu publiku koja nestrpljivo čeka datume najluđih filharmonijskih nastupa.

Promo/M. Đoković
 

Fanovi su već navikli da ih orkestar iznenađuje u neočekivanim izdanjima, a za kraj ove godine spremaju se valceri, ali na filharmonijski način.

Sve osim Johana Štrausa

Je'n, dva tri, dva, dva tri… Ples balskih dvorana koji je uveo bliskost među igrače i tako skandalizovao javnost, vremenom je postao jedan od obeležja Beča.

Za razliku od Bečke filharmonije, Beogradska  predstavlja svoj izbor valcera, od simfonijskih, preko Bernštajnovih do filmske muzike, a publika može da očekuje sve osim Johana Štrausa!

Promo/Nemanja Jovanović
 

Oba koncerta predvodi Gnan, jedan od najsenzacionalnijih dirigenta svoje generacije, koji je dobio izvanredne kritike za inovativan pristup svom širokom repertoaru, što ga čini sjajnim izborom za filharmonijske novogodišnje nastupe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike