Omaž filmu "Kum" i uzbudljivo muzičko putovanje: "Novogodišnja čarolija" na Kolarcu

30.11.2022

13:30

0

Atraktivan program obuhvata najpopularnija dela klasične muzike

Omaž filmu "Kum" i uzbudljivo muzičko putovanje: "Novogodišnja čarolija" na Kolarcu
Koncert "Novogodišnja čarolija" - Copyright Promo/Vissi D'Arte

Praznični gala koncert "Novogodišnja čarolija" zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i Nikola Mijajlović, truba, uz pratnju Hora i Orkestra Makris, pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste.

Atraktivan program obuhvata najpopularnija dela klasične muzike: Verdija, Čajkovskog, Šostakoviča, Lehara, Rodriga, Rote, koja su dobro poznata publici.

Promo/Vissi D'Arte
Tamara Rađenović

Arije iz Verdijevih opera

Premijerno će biti izvedena numera "Historia de un amor" za koju je aranžman uradio Aleksadar Simić, naš svetski priznati kompozitor.

Publiku očekuju arije iz Verdijevih opera "Aida" i "I Vespri Siciliani", vesela arija Norine iz opere "Don Pasqualle", instrumentalni hitovi iz opere "Karmen".

Među popularnim hitovima filmske muzike naći će se i svojevrstan omaž kultnom filmu "Kum", koji ove godine navršava 50 godina od snimanja.

Promo/Vissi D'Arte
Tamara Rađenović

Maestralna uvertira za praznični koncert

Maestralnu uvertiru za praznični koncert čini premijerno objavljeni spot soprana Tamare Rađenović za čuvenu Verdijevu ariju  "Mercè, dilette amiche", a pred sam koncert u Kolarčevoj zadužbini 27. decembra premijerno će biti emitovan i spot za numeru Parla Piu Piano, slavom ovenčanu kompoziciju iz "Kuma", koja je italijanskog kompozitora Nina Rotu učinila besmrtnim.

U ova dva visokobudžetna spota je osim raskošnog muzičkog talenta i opojne emocionalne snage soprana izražen i glumački dar Tamare Rađenović.

Muzička podloga za spotove je snimljena u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, gde je učestvovalo 65 članova Simfonijskog orkestra i 20 članova Hora Makris pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste.

Neotkriveni dragulji prirode

Promo/Vissi D'Arte
Tamara Rađenović

Spotovi su snimani na lokacijama u Crnoj Gori koje su do sada retko viđene u javnosti i predstavljaju neotkrivene dragulje prirode. Na nekima od lokacija do sada niko nikada nije snimao, što kompletnoj produkciji daje poseban ekskluzivitet.

Radnja premijernog spota za čuvenu Verdijevu ariju "Mercè, dilette amiche", iz opere I Vespri Siciliani (Sicilijansko večernje) je smeštena u 13. vek u okolini Palerma, kada je Sicilija bila pod francuskom okupacijom.

Publiku na gala koncertu u Kolarčevoj zadužbini očekuju vizuelno-scenska iznenađenja.

Pažljivo odabrani repertoar je obojen veselim tonovima, kako bi publika uz radosne note ispratila godinu za nama i doživela veče za pamćenje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike