Novogodišnji matine na Kolarcu: Koncert Vasila Hadžimanova i Matije Dedića

08.12.2022

13:45

0

Muzičari koji su uveli balkanski melos u svetski džez

Novogodišnji matine na Kolarcu: Koncert Vasila Hadžimanova i Matije Dedića
Copyright Z. Milutinovic/ATAImages Promo/Dragoslav Nedić

Muzika iz Diznijevih crtanih filmova i koncerti londonskog vokalnog sastava The Queen's Six i renomiranih džez muzičara Vasila Hadžimanova i Matije Dedića očekuju nas 31. decembra u Kolarčevoj zadužbini.

Poslednji dan odlazeće godine počinje u 11 koncertom za najmlađe iz ciklusa "Mala škola bontona - Kako se sluša koncert" kada će se najmlađi družiti sa dobro poznatim drugarom Milošem Milovanovićem, dok će u muzičkom delu nastupiti Nemanja Nikolić kvartet sa muzikom iz Diznijevih crtanih filmova.

CEBEF/Belkiša Beka Abdulović
 

Kraljičina šestorka

Nakon koncerta za najmlađe, na Novogodišnjem matineu od 16 časova počinju koncerti renomiranih domaćih i inostranih umetnika.

Na veliku scenu Kolarca najpre izlazi londonski The Queen's Six (Kraljičina šestorka), vokalni sekstet osnovan 2008. godine, na 450. godišnjicu krunisanja kraljice Elizabete I, čije ime koriste u svom nazivu.

Promo/Kolarac
 

Njihov repertoar proteže se daleko van horskih pulteva: od ranih napeva, razvijene renesansne polifonije, raskošnih madrigala i emotivnih narodnih pesama, do nadmoćnih aranžmana džez i pop numera.

Specijalna gošća Bisera Veletanlić

Nakon gostiju iz Londona, nastupaju džez pijanisti Vasil Hadžimanov i Matija Dedić, koji iza sebe imaju brojne autorske albume i saradnju sa najvećim imenima džez i etno scene današnjice, muzičari koji su uveli balkanski melos u svetski džez.

Bisera Veletanlić ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Specijalna gošća na Novogodišnjem matineu biće zvezda jugoslovenske pop scene Bisera Veletanlić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike