Nemanja Radulović za 24sedam: Želim da svi osete istu radost kao ja! Novi album je vatromet emocija (FOTO/VIDEO)

28.10.2022

18:45

0

Poznati violinista će u nedelju održati koncert na Kolarcu i potpisivati novo muzičko izdanje

Nemanja Radulović za 24sedam: Želim da svi osete istu radost kao ja! Novi album je vatromet emocija (FOTO/VIDEO)
Nemanja Radulović - Copyright Promo/Sever Zolak

Svetski poznati violinista Nemanja Radulović snimio je novi album simboličnog naziva „Koreni“ (Roots), koji je pravo pravcato putovanje kroz različite krajeve sveta ali isto tako i čitav kolaž različitih emocija.

On je danas zajedno sa ansamblom „Double sens“ novinarima u muzičkoj galeriji na Kolracu predstavio album.

Ako samo načas slučajno do vas dopre zvuk bilo koje numere sa ovog albuma, neće vas više napuštati sve do samog kraja, i doživećete pravi vatromet emocija. Od tuge do radosti.

Amir Hamzagic/ATAImages
Nemanja Radulović

Ipak, kako je za 24sedam izjavio Nemanja Radulović, ono što mu je želja je da svakoga, dok sluša nove kompozicije, obuzme velika radost, ista ona koju je on osećao dok su one nastajale.

Jer pesme sa novog albuma su stvarane za vreme pandemije, kada su sve koncertne dvorane bile zaključane, kada je muzika utihnula i kada više ništa nije ostalo osim one izvorne životne radosti i želje za životom koja je neuništiva uprkos svemu.

- Muzika koja mi je istinski pomogla da se osećam živim za vrema lokdauna je muzika Mocarta i world music, kao tradicionalna muzika različitih zemalja sveta. Ona me je povezala sa osnovnim osećanjima naših života, a to su radost i ljubav. Više mi je prijalo da slušam muziku nego da je sviram u tom periodu - naveo je Radulović.

Amir Hamzagic/ATAImages
Nemanja Radulović

On je istakao da je album koji je nastajao u Kolarčevoj zadužbini za njega lično “iskorak kao umetnika”.

“Što te nema” "Ðelem, Ðelem", "Makedonsko devojče", "Mambo" i "Moscow Night", neke su od kompozicija koje su mogu čuti na “Korenima”.

Amir Hamzagic/ATAImages
Nemanja Radulović

- Na albumu su zastupljeni svi stilovi i muzika koju privatno slušamo - navela je Ksenija Milošević, koja je  deo ansambla “Double Sens”, zajedno sa Aleksandrom Sedlarom.

Ksenija, za koju Nemanja kaže da ima zlatni glas sa duplim talentom jer i svira violinu, je navela da joj je za izvođenje najveći izazov bila čuvena pesma Jadranke Stojaković “Što te nema”. Ipak, sudeći po tome kako zvuči izazov je uspešno savladan.

Album će publici biti predstavljen na Kolarcu na koncertu u nedelju, 30. oktobra. Za one najveće fanove na istom mestu Nemanja će u ponedeljak u 17.30 potpisivati najnoviji album.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike