Prva fotografija Kejt Vinslet iz filma koji se snima u Dubrovniku: Slavna glumica kao neustrašiva heroina (FOTO)

28.10.2022

08:30

0

"Ovo nije klasičan biografski film, priča je fokusirana na najvažnijih deset godina u životu Li Miler, uključujući i ratne godine", istakla je glumica

Prva fotografija Kejt Vinslet iz filma koji se snima u Dubrovniku: Slavna glumica kao neustrašiva heroina (FOTO)
Kejt Vinslet - Copyright Profimedia

Snimanje filma o ratnoj fotografkinji Li Miler koja je među prvima sa javnošću podelila uznemirujuće slike iz koncetracionih logora iz Drugog svetskog rata je uveliko odmaklo.

U filmu "Li" glavnu ulogu igra proslavljena glumica Kejt Vinslet. Jedan deo se snima i u Dubrovniku, a sada se pojavila i prva fotografija slavne glumice u ovom ostvarenju.

Profimedia
 

Koliko je snimanje ovog filma zahtevno najbolje ilustruje činjenica da je zbog manje nezgode Kejt završila u bolnici ali se veoma brzo oporavila.

- Sve što je radila, radila je sa velikom ljubavlju i strašću. Ona je inspiracija i dokaz šta sve možete postići i uraditi ako se usudite uzeti svoj život u ruke – rekla je glumica o svojoj junakinji.

Inače, kako je ranije navela ovo nije klasičan biografski film, priča je fokusirana na najvažnijih deset godina u životu Li Miler, uključujući i ratne godine.

Li Miler započela je karijeru početkom tridesetih godina prošlog veka, kao model francuskom umetniku Menu Reju. Bila mu je pomoćnica i muza, sve dok nije poželela da se samostalno bavi fotografijom, u čemu je on nije podržao.

Magazinu Vog priključila se 1942. godine, kao saradnica sa poprišta rata, gde je aparatom beležila potresne slike žrtava i koncentracionog logora Dahau.   

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike