„Avatar: Put vode“ stiže u domaće bioskope! Poznat datum premijere (FOTO/VIDEO)

22.11.2022

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Kako ističe reditelj Džejms Kameron u novom filmu naglasak je na likovima, priči, odnosima i emocijama

„Avatar: Put vode“ stiže u domaće bioskope! Poznat datum premijere (FOTO/VIDEO)
Film "Avatar: Put vode" - Copyright Promo/MCF

Nastavak jednog od najgledanijih filmova u istoriji svetske kinematografije konačno će preplaviti velika platna domaćih bioskopa. Premijera dugoiščekivanog naučnofantastičnog ostvarenja "Avatar: Put vode", čuvenog reditelja Džejmsa Kamerona, održaće se 14. decembra širom bioskopskih sala, a  ulaznice se već od danas mogu pronaći na blagajnama. 

Trinaest godina je prošlo od kako je Kameron "uvukao" svetsku publiku, impresioniranu tada najnovijom 3D tehnologijom, u unutrašnjost sveta daleke planete Pandore. Sada nas ponovo lansira u orbitu i ka premijeri ovog naučnofantastičnog ostvarenja.

Promo/MCF
 

Tokom strpljivog iščekivanja nastavka „Avatara“, prvobitna publika je tokom poslednje dekade odrasla i sazrela, a u međuvremenu su se pojavili i neki novi, mlađi fanovi. U skladu sa tim, prema zamisli kreatora filma evoulirali su i sami likovi iz predstojećeg naslova, ponovo predvođeni glumcima Semom Vortingtonom i Zoe Saldanom.

Naglasak na likovima, priči i emocijama

"Avatar: Put vode" prikazuje porodicu Sali, koju uz Džejka i Nejtiri, čine i njihova deca, prati nevolje sa kojima se oni susreću i puteve kojima prolaze kako bi sačuvali jedni druge, osvrće se na bitke koje vode i na tragedije koje su ih zadesile, u nadi da će preživeti.

Promo/MCF
 

Kameron je u jednom od intervjua istakao da film uranja dublje u dinamiku roditeljskih odnosa između Džejka i Nejtiri i njihovih naslednika, jer je neobični par iz prvog filma sada formirao porodicu od svoje biološke i usvojene dece. Ideja je bila, kako se navodi, da ovo ostvarenje prikaže neodoljivu, poznatu priču, ovog puta baziranu na emocijama:

- Rekao bih da je u novom filmu više naglasak na likovima, na priči, odnosima i emocijama. Nismo toliko vremena posvetili odnosima i emocijama u prvom delu, kao sada. Film traje duže, jer ima više likova kojima smo se posvetili - istakao je reditelj.

Promo/MCF
 

Novi film inspirisan je Kameronovom fascinacijom okeanima, a kako i sam naslov nagoveštava većinski je sniman pod vodom, za čije potrebe je korišćen veliki broj kamera, sa specifičnom, unapređenom tehnologijom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike