„Titanik“ više nije na tronu: Posle 25 godina oboren rekord najveće zarade svih vremena

18.07.2022

08:30

0

Autor: Dejan Ćirić

„Top Gan: Maverik“ je novi vladar na svetskim blagajnama

„Titanik“ više nije na tronu: Posle 25 godina oboren rekord najveće zarade svih vremena
Film "Titanik" - Copyright Profimedia

Film „Top Gan: Maverik“ zabeležio je još jedan istorijski rekord na bioskopskim blagajnama prestigavši legendarni „Titanik“ koji je do sada bio film sa najvećom zaradom svih vremena.

Film "Top Gan: Maverik"/Profimedia
 

Rekord star već 25 godina oborio je nastavak kultnog filma Toma Kruza iz 1986. godine, koji je očigledno film godine jer dobro prolazi i kod publike i kritičara.

Kako prenosi Digital Spy „Top Gan: Maverik“ je do sada zaradio 601.91 milion dolara na blagajnama u Americi, dok je „Titanik“ ostvario 600.78 miliona tokom svog prikazivanja 1997. godine.

Film "Titanik"/Profimedia
 

- U 110 godina postojanja Paramount Pictures je producirao i distribuirao neke od najlegendarnijih filmova u istoriji Holivuda, uključujući klasik svih vremena „Titanik“, koji ove godine obeležava 25. godišnjicu - izjavio je predsednik i izvršni direktor kompanije Brajan Robins za Box Office Pro i dodao:

Top Gan: Maverik“ je fenomenalan film i vrlo smo ponosni što slavimo ovaj ogroman uspeh zajedno s Tomom Kruzom, našim filmadžijama i glumačkom postavom i, naravno, svim novim i „starim“ obožavaocima „Top Gana“, bez kojih ovo ne bi bilo moguće.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike