Enigma Anje Tejlor Džoj u horor komediji: Evropska premijera filma "Meni" u Londonu (FOTO/VIDEO)

10.11.2022

17:30

0

Ovo ostvarenje u domaće bioskope stiže 17. novembra

Enigma Anje Tejlor Džoj  u horor komediji: Evropska premijera filma "Meni" u Londonu (FOTO/VIDEO)
Copyright Foto: Promo/MegaComFilm

Nakon svetske premijere na ovogodišnjem filmskom festivalu u Torontu, evropska premijera horor komedije filma "Meni" sinoć je održana u Londonu.

Crvenim tepihom prošetale su zvezde filma među kojima su dobitnica Zlatnog globusa Anja Tejlor Džoj i britanski glumac Nikolas Holt, kao i reditelj filma Mark Majlod.

Majold, reditelj popularne serije "Igra prestola" okupio je za svoj najnoviji naslov istaknute glumačke zvezde, te su se u istom kadru našli renomirani glumac Rejf Fajns i uspešna glumica mlađe generacije Anja Tejlor Džoj, poznato po seriji "Damin gamit."

Promo/MegaComFilm
 

„Meni“ prati priču o mladom paru (Anja Tejlor Džoj i Nikolas Holt) koji zajedno sa grupom stranaca ide na udaljeno ostrvo na severozapadu Pacifika, kako bi uživali u delikatesima sa ekskluzivnog menija čuvenog šefa kuhinje (Fajns).

Ideja za početak filmske priče prožete misterijom i neizvešnošću prvi put se javila kod scenariste Vila Trejsija kada je pre nekoliko godina, tokom svoje posete Berganu u Norveškoj posetio otmeni restoran na obližnjem privatnom ostrvu.

Foto: promo/MegaCom film
 

Trejsi, poznat i po nagrađivanoj seriji "Naslednici" (Succession) navodi kako se rodila ideja za scenario:

- Malo sam klaustrofobičan i kada smo seli da jedemo video sam kako čamac koji nas je dovezao odlazi sa doka. Bilo je to malo ostrvo i pomislio sam kako smo tamo zaglavljeni naredna četiri sata i šta ukoliko nešto krene po zlu?

Promo/MegaComFilm
 

Scenario je potom stigao u ruke producenta Adam Mekeja poznatog i po svom rediteljskom i producentskom delu "Ne gledaj gore" (Don't look up).

Britanski glumac Rejf Fajns odmah je, kako ističe, bio privučen filmom u kom tumači glavnu ulogu šefa kuhinje - Slovika, koji je na vrhuncu svoje taktičke igre.

Promo/MegaComFilm
 

- Počeo je da prezire elitnog potrošača, kao i sebe, zbog toga što je zbog njih postao korumpiran. Oni su klijantela koja nikada ne može biti zadovoljna, a on je perfekcionista i stalno mora da održava nivo savršenstva, zbog ljudi koji to nikada nisu ni cenili - izjavio je Fajns.

O ulozi devojke Margo koja pomalo odudara od družine željne da bude deo elitne ekipe datog restorana, glumica Anja Tejlor-Džoj je izjavila:

- Ona je enigma i zato je interesantna. Stamena je, zabavna i veoma, veoma brza. Zna svoj posao i kako da dosegne taj ideal.

Film "Meni", kao novo ostvarenje kuće Searchlight pictures, stiže u domaće bioskope u četvrtak, 17. novembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike