Rejf Fajns brani Dž. K. Rouling nakon izjave o transrodnim osobama: Pravednički bes je često glup

31.10.2022

15:00

0

Slavni glumac se protivi "kulturi otkazivanja"

Rejf Fajns brani Dž. K. Rouling nakon izjave o transrodnim osobama: Pravednički bes je često glup
Ralf Fajns Džoan Rouling - Copyright AP/Vianney Le Caer

Glumac Rejf Fajns osudio je napade usmerene prema spisateljici serijala knjiga o Hariju Poteru Džoani Ketlin Rouling zbog njenih stavova prema transrodnim osobama.

U intervjuu listu Njujork tajms tumač uloge Lorda Voldemorta u filmovima o Hariju Poteru je kritikovao pojavu "kulture otkazivanja" i rekao da je "odvratno zlostavljanje" usmereno ka Roulingovoj.

Rejf Fajns Profimedia
 

- Rouling je napisala sve te sjajne knjige o osnaživanju, o deci koja pronalaze sebe kao ljudska bića. Radi se o tome kako postajete bolje, jače, moralnije usmereno ljudsko biće. Verbalno zlostavljanje upućeno njoj je užasno - naveo je glumac.

Rouling je prethodnih godina izazivala bes dela liberalne javnosti mišljenjem da, iako podržava prava transrodnih osoba, smatra da polovi postoje, uprkos na zapadu sve izraženijim stavovima da su u pitanju samo društveni konstrukti.

Džoana Ketlin Rouling/Profimedia
 

- Mogu razumeti ljutnju na ono što govori o ženama. Ali ona nije neka opscena, ober-desničarska fašistkinja. Ona je samo žena koja govori: "Ja sam žena i osećam da sam žena i želim da mogu reći da sam žena". I razumem odakle joj to dolazi iako nisam žena - naveo je Fajns.

Govoreći o "kulturi otkazivanja", Fajns je naveo da je protiv crno-bele prirode razmišljanja, odnosno da je "pravednički bes pravedan, ali često postane pomalo glup jer ne može delovati kroz sive zone, nema nijansi".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike