Svetska premijera! Prvi roman za decu Dž.K. Rouling posle Harija Potera: Saznajte sve o „Božićnoj igrački“

17.10.2021

12:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Džek obožava svoju igračku iz detinjstva - Dodu Praseta, koji je oduvek bio uz njega, i u dobru i u zlu. Sve dok se jedne Badnje večeri nije desilo nešto užasno - Doda Prase se izgubio!

Svetska premijera! Prvi roman za decu Dž.K. Rouling posle Harija Potera: Saznajte sve o „Božićnoj igrački“
Džoana Ketlin Rouling - Copyright Profimedia

Iz pera jednog od najboljih pripovedača na svetu, Džoane Ketlin Rouling, dolazi nam nova topla i uzbudljiva avantura o ljubavi jednog dečaka prema njegovoj najdragocenijoj igrački i o tome kuda je sve spreman da ode ne bi li je pronašao. Uz divne ilustracije sjajnog umetnika Džima Filda, „Božićna igračka“ će postati voljeni klasik za celu porodicu. U pitanju je samostalna priča, nevezana za ijedno prethodno delo Dž.K. Rouling, a pogodna je za decu iznad osam godina.  

Knjiga "Božićna igračka"/Profimedia
 

Džek obožava svoju igračku iz detinjstva - Dodu Praseta, koji je oduvek bio uz njega, i u dobru i u zlu. Sve dok se jedne Badnje večeri nije desilo nešto užasno - Doda Prase se izgubio!

Ali Badnje veče je noć za čuda i izgubljene slučajeve, noć kada sve stvari mogu da ožive... pa čak i igračke. I tako Džek i Božićno Prase (iritantna zamena Dode Praseta), kreću na neverovatno putovanje kroz čarobnu Zemlju Izgubljenih. Uz pomoć Kutije za Užinu koja priča, hrabre Busole i krilate stvari po imenu Nada, oni idu da spasu Džekovog najboljeg druga od Gubitnika, strahotnog žderača igračaka.

„Božićnu igračku“ je u Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji, Novom Zelandu, Irskoj i Indiji istovremeno objavila Hačet čildrens grup, u Americi i Kanadi Skolastik, dok će je izdavači iz svih krajeva sveta objaviti prevedenu na preko dvadeset jezika, što je čini istinski globalnim izdanjem.

Džoana Ketlin Rouling/Profimedia
 

Dž. K. Rouling  je autorka serijala knjiga o Hariju Poteru, koje su prodate u preko petsto miliona primeraka, prevedene na više od osamdeset jezika i adaptirane u osam uspešnih filmova. Takođe je scenaristkinja filmskog serijala „Fantastične zveri“ i koautorka pozorišnog komada koji nastavlja avanture odraslog Harija - „Hari Poter i ukleto dete“.

„Božićna igračka“ je prvi roman za decu iz pera Dž.K Rouling nakon Harija Potera, i nastavlja njen maestralni povratak dečjoj književnosti započet prošlogodišnjom bajkom „Ikabog“, koju je besplatno objavljivala onlajn u nastavcima, kao pomoć deci za vreme karantina, a zatim je objavila i štampano izdanje, a sav prihod poklonila svom humanitarnom fondu Volant, s ciljem da se pomogne ugroženim grupama koje je pogodila pandemija virusa Kovid-19. Ta knjiga je već prodata u milion primeraka širom sveta.

Promo/Čarobna knjiga
 

Ovaj roman je u Srbiji objavila Čarobna knjiga, u A5 formatu i mekom povezu s klapnama, kao luksuzno, bogato ukrašeno izdanje s devet crno-belih duplerica i drugim ilustracijama nagrađivanog ilustratora Džima Filda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike