Snima se novi film "Snežana i sedam patuljaka": Da li će princ smeti da je poljubi?

23.06.2021

10:21 >> 10:38

0

Nedavno se kultni crtani film, našao na meti takozvane kulture otkazivanja”, jer, kako su neki tvrdili, uključuje poljubac princa koji se događa dok glavna

Snima se novi film "Snežana i sedam patuljaka": Da li će princ smeti da je poljubi?
Copyright "Snežana i sedam patuljaka"/Profimedia

Čuveni Diznijev klasik “Snežana i sedam patuljaka” dobiće svoju novu igranu verziju, pišu strani mediji.

Produkcija se očekuje 2022. godine, a glavnu ulogu igraće Rejčel Zegler.

Nakon što joj je Stiven Spilberg dao jednu od glavnih uloga u filmu “Priča sa zapadne strane“, rimejku čuvenoj mjuzikla, Zegler je novo lice na holivudskoj sceni. Iako film još nije ni objavljen, ona je već osigurala svoju sledeću veliku rolu, i to u “Snežani i sedam patuljaka”.

Kako piše “Deadline”, Zegler će igrati glavnu ulogu u filmu koji će režirati Mark Veb.

Rejčel Zegler Promo / MCF

Rejčel su kvalifikovale njene vokalne sposobnosti.

– Njena snaga, pamet i optimizam biće dobrodošli u našem pokušaju da ponovo otkrijemo radost u ovoj čuvenoj bajci – rekao je Veb.

Podsetimo, crtani film “Snežana i sedam patuljaka” prvi je dugometražni animirani film ikada snimljen. Baziran na bajci braće Grim, film je objavljen 1938. godine i iako su mnogi predviđali da će Dizni zbog njega bankrotirati, zapravo mu je doneo ogromno bogatstvo.

Pročitajte još

Vremena su se od tada mnogo promenila, te izvori kažu kako će se igrana verzija proširiti u odnosu na originalnu priču, a očekuje nas i nova muzika. Pesme za Snežanu i patuljke pisaće Bendž Pasek i Džastin Pol, duo koji je potpisao i “La La Land”.

Igrana verzija ovog filma, ali ne u Dizni produkciji, snimljen je 2012. godine, sa Lili Kolins, Džulijom Roberts i Armijem Hamerom u glavnim ulogama.

Nedavno se “Snežana i sedam patuljaka”, jedan od najpopularnijih Diznijevih crtanih filmova, našla na meti takozvane “kulture otkazivanja”, jer, kako su neki tvrdili, uključuje “poljubac princa koji se događa dok glavna junakinja spava i to bez njenog pristanka”.

Profimedia

Tvrdilo se da je uključen “poljubac koji princ daje Snežani bez njenog pristanka, dok ona spava, što nikako ne može biti prava ljubav ako samo jedna osoba zna šta se događa”.

– Nismo li se već složili da je pristanak u ranim Diznijevim filmovima glavni problem? Da podučavanje dece da ljubljenje, kad nije potvrđeno da su obe strane voljne da učestvuju, nije u redu? Teško je da se razume zašto bi Diznilend 2021. godine uključio scenu s tako staromodnom idejom o tome šta muškarac sme da učini ženi – pisalo je u recenziji.

Na društvenim mrežama je pokrenuta debata o tome da li se u borbi za ravnopravnost i korektnost otišlo predaleko i da li je ona izgubila smisao pa su neki od komentara bili:

Profimedia

“Snežana bi još uvek spavala da zavisi o ludacima i kulturi otkazivanja”, “Prestanite da kritikujete klasike zbog kojih smo svi želeli srećan kraj, snove i mogućnosti za bolje”, samo su neki od komentara na tu recenziju.

Ostaje pitanje da li će i na koji način princ u novoj igranoj verziji Snežanu vratiti iz sna i da li će dobiti unapred dozvolu?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike