Dž. K. Rouling prekinula ćutanje: Autorka Harija Potera otkrila razlog izostanka sa okupljanja ekipe

28.08.2022

09:05

0

Ona se našla na udaru dela javnosti pošto je na Tviteru podelila članak o "ljudima koji imaju menstruaciju"

Dž. K. Rouling prekinula ćutanje: Autorka Harija Potera otkrila razlog izostanka sa okupljanja ekipe
Džoana Ketlin Rouling - Copyright Profimedia

Dž. K. Rouling je konačno prekinula ćutanje o tome zašto se nije pojavila u HBO specijalu o Hariju Poteru povodom dvadesetogodišnjice ovog filma.

Ona  je otkrila da je razlog njenog odsustva sa okupljanja ekipe bio veoma jednostavan. Ona nije želela da se tamo pojavi, prenosi "Deadline".

Džoana Ketlin Rouling/Profimedia
 

- Zamolili su me da dođem ali sam ja ipak odlučila da ne odem. Smatrala sam da je ovde reč o filmu, a  ne knjizi - pojasnila je autorka knjiga o omiljenom čarobnjaku Hariju Poteru.

Roulingova, čije se bogatstvo procenjuje na milijardu evra, našla se udaru dela javnosti pošto je 2020. na Tviteru podelila članak o "ljudima koji imaju menstruaciju".

"Povratak u Hogvorts"/Profimedia
 

Ona je tada podelila sarkastični komentar: "Sigurna sam da je nekada postojala reč za te ljude. Neka mi neko pomogne...", navodeći izmišljene reči koje se rimuju sa žene (eng. women).

Spekulisalo se tada da je presuda o njenom izostanku navodno pala pošto su članovi glumačke ekipe, od kojih su mnogi na razne načine uključeni u borbu za prava LGBTQ+, izrazili negodovanje zbog njenog prisustva.

Slavna književnica je o razlogu ćutala o tome skoro devet meseci i tek sad je odlučila da pravi razlog podeli sa javnošću u radio emisiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike