Objavljeni delovi tajnih dnevnika Alana Rikmana: Borba sa teškom bolešću tokom snimanja „Harija Potera“

30.09.2022

06:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Slavni glumac je u 26 svezaka, koje je počeo da piše još davne 1992. godine, dokumentovao detalje o svojoj karijeri i privatnom životu

Objavljeni delovi tajnih dnevnika Alana Rikmana: Borba sa teškom bolešću tokom snimanja „Harija Potera“
profimedia-0212665034 - Copyright Alan Rikman/Profimedia

Tajni memoari koje je pisao pokojni britanski glumac Alan Rikman, pored mnogih sjajnih uloga, poznat i kao profesor Severus Snejp u filmovima o Hariju Poteru, otkrili su zašto je odlučio da nastavi da igra ovu ulogu nakon što mu je dijagnostikovan rak prostate, piše Unilad, prenosi index.hr.

Profimedia
 

Rikman je u čuvenoj franšizi glumio od 2001. do 2011. godine, a u 26 svezaka dnevnika koje je počeo da piše još davne 1992. godine, dokumentovao je detalje o svojoj karijeri i privatnom životu.

 

 

Prethodno je najavljeno da će dnevnici pod naslovom „Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman“ biti objavljeni u oktobru, ali odlomci koji su se pojavili pre nekoliko dana otkrili su njegovo iskustvo tokom igranja uloge Snejpa.

„Hari Poter kreće“

U njima se čuveni glumac priseća trenutka kada je prihvatio ulogu u filmu o Hariju Poteru 23.8.2000. godine.

"U 18:30 ušao sam u auto i odvezao do Sijene kako bih stigao u Il Campo pre mraka. U baru sam oko 20 sati nazvao L.A. i rekao ok Hariju Poteru“, napisao je.

„Ne osećam ništa prema Hariju Poteru“, napisao je sledećeg dana i dodao: "To me stvarno uznemirava, ili je to zato što čitam ’Iskustvo’ Martina Amisa, koje iscrtava život."

Alan Rikman Profimeda
 

Glumac je 21.9.2000. godine opisao kao dan kada "Hari Poter kreće". Glumio je u četiri filma o najpoznatijem čarobnjaku na svetu pre nego što se teško razboleo.

Dijagnoza mu je potvrđena pre produkcije filma „Hari Poter i red feniksa“, kada je odlučeno da je najbolja opcija da mu se u potpunosti ukloni prostata, a zahvatu je bio podvrgnut u Nešvilu, u Tenesiju.

"Odradi to do kraja, to je tvoja priča"

"Ovo je kao filmski set. Ništa ne izgleda stvarno. Ne sećam se ničega osim tog leka protiv bolova u sobi za oporavak. Pažljivi, brižni ljudi", opisao je u dnevniku svoje stanje nakon operacije.

30.1.2006. godine prihvatio je ulogu u petom nastavku Harija Potera.

"Senzacija nije ni uzlazna, ni silazna. Argument koji pobeđuje je onaj koji kaže - odradi to do kraja, to je tvoja priča", objasnio je svoju odluku da nastavi da igra Snejpa.

Profimedia
 

Opisao je i kako se osećao dok je snimao peti nastavak.

"Shvatam da čim obučem Snejpov kostim i stavim prsten, nešto se dogodi. Postaje mi teško da budem brbljiv, nasmejan, otvoren. Lik me sužava, steže. To nisu dobri kvaliteti na filmskom setu. Nikada nisam bio manje komunikativan sa ekipom. Srećom, Dan (Redklif) tu ulogu igra s lakoćom i šarmom. I mladošću", napisao je 12.4.2006. godine.

Rikman je svoju ulogu odigrao do kraja, a njegovo poslednje pojavljivanje bilo je u drugom delu filma „Hari Poter i relikvije smrti“, u kojem njegov lik umire.

Hari Poter/Profimedia
 

Glumac je preminuo 2016, pet godina nakon završetka serijala o Hariju Poteru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike