Dragan Nikolić kao „specijalna pojava“: Veliki jubilej u Ateljeu 212 (FOTO)

26.10.2022

11:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Stoti put će biti izvedena predstava “Avgust u okrugu Osejdž”

Dragan Nikolić kao „specijalna pojava“: Veliki jubilej u Ateljeu 212 (FOTO)
Copyright Dragan Nikolić / Profimedia

Na Velikoj sceni Ateljea 212, u nedelju, 30. oktobra u 20 časova, jubilarni stoti put će biti izvedena predstava “Avgust u okrugu Osejdž”, savremenog američkog pisca Trejsija Letsa, u režiji Ljiljane Todorović i prevodu Milice Mihajlović.

Sigurno jedna od najuzbudljivijih novih američkih drama, u kojoj se smenjuju žestoki smeh i tuga, “Avgust u okrugu Osejdž” je drama o komplikovanim međuljudskim, ljubavnim i porodičnim odnosima, koja se odvija jednog avgusta u malom gradiću u Americi.

Predstava "Avgust u Okrugu Osejdž", Atelje 212 Promo/Dušan Đorđević
 

Priča o mračnoj istoriji jedne porodice, o ženama jake volje koje je život odvojio, a porodična kriza ponovo vratila u kuću u kojoj su odrasle, kod problematične žene koja ih je podigla, donela je Letsu, pored mnogobrojnih nagrada, i onu najprestižniju - Pulicerovu nagradu za 2008. godinu.

Predstava je prvi put postavljena u Čikagu 2007. godine, a odmah zatim i na Brodveju, gde je imala preko 650 izvođenja do kraja 2009. Ova drama sa velikim uspehom igra se u američkim pozorištima, kao i u Velikoj Britaniji, Izraelu, Portoriku, Australiji, Nemačkoj, Argentini, Švedskoj, Danskoj, Peruu, Španiji, na Novom Zelandu, u Holandiji, Indiji…

Po ovom komadu snimljen je i holivudski film sa Meril Strip i Džulijom Roberts u glavnim ulogama.

Predstava "Avgust u Okrugu Osejdž", Atelje 212 Promo/Dušan Đorđević
 

U predstavi igraju: Dara Džokić, Anita Mančić, Branimir Brstina, Jelena Petrović, Jelena Đokić, Milica Mihajlović, Branka Šelić, Mladen Andrejević, Dejan Dedić, Isidora Minić, Nenad Ćirić, Gordan Kičić, Bojan Žirović i kao specijalna pojava - Dragan Nikolić.

Dramaturg predstave je Ivana Dimić, autor scenografije Magdalena Vlajić, a kostimograf Snežana Pešić-Rajić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike