Neverovatna transformacija Vladimira Grbića u Minju Subotu: Komedija „Dolce vita“ ponovo na sceni Madlenianuma (FOTO)

20.10.2022

12:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Teško je bilo izabrati glumca koji poseduje harizmu, lik i talenat koji će gledaocima ove predstave omogućiti da osećaju verodostojnost dok ga gledaju u ulozi omiljenog kantautora i voditelja

Neverovatna transformacija Vladimira Grbića u Minju Subotu: Komedija „Dolce vita“ ponovo na sceni Madlenianuma (FOTO)
Copyright Minja Subota Milan Maricic/ATAImages

Posle duže pauze, nastale zbog korone, a zatim i zbog smrti poznatog kantautora, voditelja i fotografa Minje Subote, romantična komedija „Dolce vita“ se vraća na Malu scenu Madlenianuma.

U petak, 28. oktobra, od 20 časova, ljubitelji tople priče o starom duhu Beograda moći će ponovo da gledaju sjajne Snežanu Jeremić Nešković, Ljiljanu Stjepanović, Anku Gaćešu Kostić, Tamaru Aleksić, Branislava Zeremskog i u ulozi Minje Subote Vladimira Grbića. Repriza je 6. novembra od 20 časova.

Predstava "Dolce vita", Madlenianum Promo/Zoran Škrbić
 

Romantična komedija „Dolce vita“ premijerno je izvedena 7. decembra 2018. godine. Nastala je po tekstu Jelene Paligorić Sinkević i postavljena je kao pobednik Konkursa za mlade pozorišne stvaraoce. Predstava je okupila mladi autorski tim, na čelu sa rediteljem Jugom Đorđevićem, uz podršku scenografkinje Ivane Jelić, kostimografkinje Lare Popović, koreografkinje Anke Gaćeša Kostić i uz muziku Andreja Sinkevića.

Predstava "Dolce vita", Madlenianum Promo/Zoran Škrbić
 

„Bila je velika čast imati na sceni Minju Subotu, čija su ličnost i muzika bile implementirane u ovaj dramski komad. Romantična komedija, koja je brojnoj publici zasladila život, bila je posebno neodoljiva, šarmantna i dirljiva zahvaljujući prisustvu legende scenske umetnosti Minje Subote.

Minjin vanserijski dar za kontakt s gledaocima, ali i sa partnerima na sceni, utkan je u predstavu koja će nastaviti da se igra na temeljima koje je on postavio tokom rada sa svojim kolegama. Sećanje na radost igre koju je Minja Subota imao neće nestati iz srca svih onih koji su radili sa njim i gledali ga u toj, za njega posebno voljenoj ulozi. S velikom ljubavlju Opera i teatar Madlenianum sva buduća izvođenja predstave „Dolce vita“ posvećuje divnom umetniku i čoveku Minji Suboti“, navode iz ovog teatra.

Minja Subota,, Antonio Ahel/ATAImages
 

Teško je bilo izabrati glumca koji poseduje harizmu, lik i talenat koji će gledaocima ove predstave omogućiti da osećaju verodostojnost dok ga gledaju u ulozi Minje Subote. Izvrstan glumac, Vladimir Grbić, odvažan koliko i osetljiv, preuzeo je taj zadatak časno i odgovorno.

Vladimir Grbić kao Minja Subota, predstava "Dolce vita" Promo/Milan Đakov
 

Grbić, koji čak likom podseća na Minju, će uz pomoć pozorišne magije svima koji su voleli i vole Minju Subotu pomoći da osete njegovo prisustvo na sceni. Vladimira Grbića, glumca Subotičkog pozorišta, publika Madlenianuma je zavolela još u komičnoj ulozi smotanog Feliksa, u komediji „Feliks i Doris“.

Kažu da je recept za sladak život poput recepta za savršen kolač! Ako je to i istina, i ako pronađemo taj savšreni recept za sladak život, šta se dešava onog trenutka kada se taj recept izgubi?! Komad „Dolce vita“ u bukvalnom smislu pokušava da odgonetne i pronikne u gore postavljeno pitanje.

Naime, u jednoj beogradskoj poslastičarnici, sa ogromnom tradicijom, zatičemo dve generacije žena, vlasnica te poslastičarnice, kako se bore da budu i ostanu u korak sa sadašnjim trenutkom. Jedna poseta neočekivane gošće „preti” da spase poslastičarnicu.

Ali ni ta posetiteljka ne dolazi praznih ruku. Ona sa sobom nosi jednu veliku porodičnu misteriju u obliku recepta za savršen život. Da li će junakinje uspeti da odgonetnu tu misteriju i spasu svoje nasleđe od zaborava?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike