Gaga Nikolić i Zoran Radmilović: Urnebesna vožnja do Kluba književnika i padanje u nesvest u „Radovanu III“

12.05.2022

08:01

0

Iza sebe su ostavili mnoštvo uloga i anegdota koje se i danas prepričavaju

Gaga Nikolić i Zoran Radmilović: Urnebesna vožnja do Kluba književnika i padanje u nesvest u „Radovanu III“
Zoran Dragan 12 - Copyright Printscreen/YouTube/ MiRko drive a SteamRoller/OldClassicGamer

11. maja 1933. godine u Zaječaru je rođen jedan od naših najvećih glumaca svih vremena Zoran Radmilović.

Mnoštvo uloga je ostavio iza sebe, kao i legendarnih anegdota. Od 1964. i trenutka kad je Ljuba Tadić odustao od Kralja Ibija Radmilović je prihvatio tu ulogu i ušao u večnost. „Radovan Treći“ koji se desio neku deceniju kasnije samo je potvrdio njegovu veličinu.

Zoranov kolega iz kultnog „Radovana“ Milan Caci Mihailović, često je pričao o svom prijatelju i njihovim avanturama pre i posle predstave.

Amir Hamzagic/ATAImages
 

- Bio je duhovit i brz i ljudi misle da je stalno nešto improvizovao u „Radovanu III“. Nije istina. On se izuzetno ozbiljno pripremao za svaku predstavu. Bio je sjajan partner, što je dragoceno za pozorište - pričao je za Blic Mihailović.

- Poslednjih godina, kada on više nije vozio, pošto smo stanovali 200 metara jedan od drugog, često sam ga vozio posle predstave kući. Kada krenemo, kaže mi: „Hajde da popijemo jedno piće“. Popijemo jedno, ali često se to jedno pretvori u više njih i onda krenemo posle ponoći kući. On je bio potpuno drugi čovek posle predstave i posle neke kapljice - priča glumac.

Zoran Radmilović Printscreen/YouTube
 

Mihailović se sa osmehom priseća i događaja od pre 35 godina.

- Jedne večeri auto mi je bio u kvaru. Tada se pojavio Gaga (Dragan Nikolić), naš drugar iz kraja, i ponudio se da nas vozi. Ali mi smo se malo duže zadržali uz kapljicu. Kada smo krenuli, Zoran je, znajući da Gaga ne zaključava auto, potrčao, seo na mesto vozača, prekrstio lepo ruke i bacio pogled u daljinu. Ja sam seo na zadnje sedište, a Gaga je i rekao: „Hajde, pomeri se da vozim“.

Zoran je samo izustio: „Idemo u Klub književnika“. Gaga je tada rekao: „Dobro, odvešću te u Klub književnika, ali pomeri se“. Radmilović ni reč nije rekao, samo je nastavio da gleda u daljinu. Gaga je onda otišao na mesto suvozača, seo, pružio noge ukoso i tako nas odvezao u Klub književnika - ispričao je Mihailović anegdotu o svojim drugarima koji više nisu sa nama.

Dragan Nikolić / IMDb
 

Ali, tu nije kraj duhovitim i nezaboravnim događajima Nikolića i Radmilovića.

- Zoran je Prleta, Tihog i Mrkija nazvao "Tri praseta". Onda je na sceni pričao i kako je sreo Prleta na ulici. Kao: „Zdravo druže Prle“, a ovaj mu je kao rekao:  „Marš u...“ I onda nije znao da li da piše pisma televiziji - ispričao je davne 1993. Dragan Nikolić u emisji “Nivo 23”.

Gaga je rekao da su mu to prepričali u bifeu Ateljea 212 i da je on rešio da iznenadi Zorana na sledećoj predstavi.

- Svi ostali glumci su znali da ću ja ući na scenu sem njega. U trenutku kada je ponovo spomenuo "Otpisane", ja pokucam na vrata. Uđem privatno obučen i kažem: „Druže Radovane mene su poslali sa televizije da se izvinim“ - prisećao se Nikolić.

Dragan Nikolić / Profimedia
 

Radmilović je tada samo rekao:

– Prle! - i pao u nesvest.

- Znao sam da on u tom trenutku smišlja šta će da mi uradi i brže bolje sam zbrisao sa scene. Kad je ustao rekli su mu da je bio Prle a on je upitao: „A gde sam ja bio?“ - ispričao je Nikolić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike