Mjuzikl "Crni leptir" po pesmama YU Grupe: Nikola Šurbanović u glavnoj ulozi (FOTO)

21.10.2022

16:30

0

Publika će čuti skoro 30 numera najdugovečnijeg benda kod nas

Mjuzikl "Crni leptir" po pesmama YU Grupe: Nikola Šurbanović u glavnoj ulozi (FOTO)
crni leptir Foto D. Tonkovic (6) - Copyright Crni leptir, foto D.Tonković

U Pozorištu na Terazijama biće odigrana premijera mjuzikla "Crni leptir" u režiji Marka Jovičića, a po pesmama čuvenog rok benda YU grupe.

Premda u predstavi učestvuju dve glumačke podele, pretpremijere su zakazane za 26. i 27. oktobar, a premijere 28. i 29. oktobar sa početkom u 19.30 časova.

Mjuzikl je predstavljen novinarima  na konferenciji za štampu kojoj su prisustvovali članovi autorskog tima, deo glumačkog ansambla kao i Dragi Jelić iz YU Grupe.

Crni leptir, foto Pozorište na Terazijama
 

Na samom početku novinarima se obratio direktor Pozorišta na Terazijama Aleksandar Đaja koji je izjavio da se ovom predstavom završava jedan krug predstavljanja publici naših najpopularnijih i najdugovečnijih rok i pop izvođača. 

- To je počelo još sa mjuziklom "Lutka sa naslovne strane", a nastavilo se sa mjuziklima "Glavo luda", na pesme Zdravka Čolića, i "Sa druge strane jastuka na pesme" Momčila Bajagića Bajage.

Ovog puta je u pitanju najdugovečnija grupa na našim, a verovatno i svetskim prostorima, čiju muziku vole sve generacije - rekao je Đaja.

Dragi Jelić rekao je da još uvek nije čuo muzičke aranžmane i kako oni zvuče sa glumcima na sceni, ali da su komentari samih učesnika da će ovo biti pravi spektakl. 

Crni leptir, foto D.Tonković
 

Istakao je da su oni kao grupa malo u životu improvizovali i da su se trudili sve ove godine da daju svoj maksimum.

- Uvek mi je bila želja da neke naše pesme izvedemo u nekom drugom sastavu. Tako da jedva čekam da čujem koliko drugačije zvučimo - rekao je Dragi Jelić.

Reditelj Marko Jovičić potvrdio je da će publika čuti skoro 30 numera YU Grupe na potpuno nov način i naglasio da su četvoromesečne pripreme bile izuzetno naporne.

- Pesme su toliko uklopljene u radnju da su neodvojive, imaju potpuno prirodan spoj. Uradili smo filmski scenario u pozorištu, i to je bio veliki izazov. Prvobitni naslov predstave je bio Čudna šuma. Međutim, Crni leptir, u svoj svojoj simbolici, se ispostavio kao tačniji naslov, a otkrićete i zašto - rekao je Jovičić.

Crni leptir, foto D.Tonković
 

Glumci Vedran Borovčanin, Kristina Jovanović i Srna Đenadić istakli su da im je ovo prvi mjuzikl u karijeri potvrđujući da je proces rada bio naporan, ne krijući ushićenje pred premijeru. 

Nikola Šurbanović, koji sa Vedranom igra glavnu mušku ulogu, rekao je da su pri kraju priprema i trenutno trče ka cilju. Nadaju se da ih tamo čeka uspeh kakav ceo ansambl priželjkuje.

Reprize predstave su 30. oktobra i 5. i 6. novembra. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike