Netfliks se predomislio uoči pete sezone "Krune" : Da li će kralj Čarls nastaviti da gleda seriju?

22.10.2022

15:30

0

Izmišljena dramatizacija govori o političkim i privatnim dešavanjima koji su oblikovali vladavinu Elizabete II

Netfliks se predomislio uoči pete sezone "Krune" : Da li će kralj Čarls nastaviti da gleda seriju?
Kralj Čarls i Kamila Parker Boulz - Copyright AP Photo/Martin Meissner

Nakon bure u javnosti i javnog apela oskarovke Džudi Denč, Netfliks je ipak odlučio da usliši zahteve publike, prenosi "People".

Naime, na YouTube kanalu i zvaničnoj stranici dodata je napomena o odricanju od odgovornosti u susret novim epizodama.

- Nadahnuta stvarnim događajima, ova izmišljena dramatizacija govori o kraljici Elizabeti II i političkim i privatnim dešavanjima koji su oblikovali njenu vladavinu - sada se može pročitati.

Netfliks najavljuje novu sezonu serije „Kruna” kao „fiktivnu dramatizaciju” u jeku rasprave o nejasnim granicama između stvarnosti i mašte.

Profimedia
 

Peta sezona je fokusirana na devedesete godine prošlog veka, najteže dane  za kraljevsku porodicu. U njenom fokusu je raspad braka Čarlsa i Dajane, ali i Dajanina tragična smrt.

U emisiji "The View", emitovanoj u četvrtak voditeljke su raspravljale o tome da li platforma treba da doda izjavu o odricanju od odgovornosti, koja objašnjava da je "Kruna" izmišljena verzija događaja, koji uključuju britansku kraljevsku porodicu.

Džoj Behar tvrdila je da to nije potrebno, jer serija ima umetničku licencu.

Profimedia
 

Slavna komičarka Vupi Goldberg se je navela da se situacija menja kada je zabavni program inspirisan stvarnim ljudima i porodicama.

- Mislim da se događa i to da s jedne strane kažemo: "Pa, tu su članovi porodice". Razgovarali smo o tome u slučaju (Džefrija) Damera - dobacila je Goldberg.

- Da li je trebalo da razgovaraju s članovima porodice? Ali, nisu razgovarali s članovima porodice, jer znaju da će oni reći: "Molim vas, nemoj to da radite" - rekla je slavna komičarka.

Dominik Vest kao princ Čarls, serija “Kruna”/Profimedia
 

S druge strane kako prenosi Njujork post, kralj Čarls je redovno pratio seriju čak se jednom prilikom i našalio na sopstveni račun. Međutim, kraljevska biografkinja Kejti Nikol, kaže da su male šanse da nastavi da prati seriju.

- Mogu vam reći da je gledao prethodne sezone "Krune" i uživao. Mada mislim da je i poslednja sezona bila previše brutalna - zaključila je Kejti Nikol.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike