Kakve tajne kriju memoari princa Harija? Ceo svet iščekuje ispovest "Britni Spirs kraljevske porodice"

23.09.2022

12:00

0

Ono što se za sada sigurno zna je da će knjiga prikazati njegov život od detinjstva do danas

Kakve tajne kriju memoari princa Harija? Ceo svet iščekuje ispovest "Britni Spirs kraljevske porodice"
profimedia-0634280886 - Copyright Profimedia

Nakon sahrane kraljice Elizabete II svetla reflektora javnosti se sa Bakingemske palate polako premeštaju na princa Harija.

Ceo svet željno iščekuje memoare princa Harija koji bi trebalo da budu objavljeni do kraja godine.

Iako su se pojavile spekulacije da će zbog smrti kraljice objavljivanje biti odloženo, za sada nema zvaničnih informacija, a očekuje se da objavljivanje memoara donese princu prihod od 20 miliona dolara.

Šta tačno piše u memoarima niko još ne zna. Dok jedni tvrde da je samo reč o "slatkim uspomenama" iz kraljevskog dvorca, drugi su ubeđeni da će memoari otkriti tajne koje bi kraljevska porodica najradije sakrila.

Princ Hari Profimedia
 

- Sočan je, to je sigurno - prenosi jedan britanski tabloid. Drugi piše "ima sigurno nešto što bi moglo da unervozi kraljevsku porodicu". Treći su princa Harija prozvali "Britni Spirs kraljevske porodice".

- Ne pišem ovo kao princ kakav sam rođen, već kao čovek koji sam postao. Nosio sam mnogo šešira tokom godina, i bukvalno i figurativno, i nadam se da pričajući svoju priču o usponima i padovima, greškama, naučenim lekcijama, mogu pomoći da pokažemo da bez obzira na to odakle dolazimo, mi imamo više zajedničkog sa čitaocima nego što mislimo - izjavio je Hari, nakon što je saopštena informacija da je počeo da piše svoje memoare.

Chris Jackson/Pool Photo via AP
 

Omid Skubi, bliski prijatelj Megan Markl, tvrdi da kraljevska porodica ne treba da strahuje od onoga što bi moglo da se nađe u memoarima.

- Hari se stvarno trudi da osigura da u njegovoj knjizi ne postoji materijal koji, na bilo koji način, može da se odnosi negativno prema kraljici ili njenoj vladavini. U toj knjizi zaista želi da proslavi njen život i svoj odnos s njom. Mislim da koliko god novinari želeli da ovo bude knjiga puna Harijevih optužbi na račun porodice i napad, to neće da se dogodi. Naravno, njegova priča je mnogo više od samo nekoliko godina njegovog života u ulozi vojvode. Mislim da će brojni da ostanu uskraćeni za bombastične detalje, ali to ne znači da njegovi memoari neće da budu zanimljivi - rekao je blizak prijatelj Megan Markl.

Profimedia
 

Ono što se za sada sigurno zna je da će knjiga prikazati njegov život od detinjstva do danas, uključujući "posvećenost vojsci", koja ga je dva puta odvela u Avganistan.

Markus Dol, predstavnik izdavačke kuće koja će objaviti memoare, rekao je da je vojvoda „jedan od svetski priznatih lidera, ikona i ljudi koji menjaju svet i da su počastvovani što će objaviti njegovu knjigu".

Princ Hari nije prvi član kraljevske porodice koji je svoju životnu priču podelio sa javnošću.

Profimedia
 

Princ Edvard, vojvoda od Vindzora, koji je bio ujak kraljice Elizabete II, i koji je bio krunisan za kralja ali zatim abdicirao da bi se oženio amerikankom Volis Simpson, je takođe napisao svoje memoare.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike