Najskuplje serije svih vremena: Obožavaoci jednu ne mogu da prežale (VIDEO)

10.10.2022

14:48

0

Autor: Dejan Ćirić

Televizijska ostvarenja su sve zanimljivija, lepša, sa boljim efektima, kostimima i glumačkim ekipama

Najskuplje serije svih vremena: Obožavaoci jednu ne mogu da prežale (VIDEO)
kombo ciric copy - Copyright Igra prestola, Kuća zmaja, See, Prstenovi moći/Profimedia

Poslednjih nekoliko godina svedočimo procvatu striming platformi, a zahvaljući njima i hiperpodukciji serija koje se, između ostalog, ogromnim budžetima koje ulažu u snimanja bore za prevlast na tržištu. Televizijska ostvarenja su sve zanimljivija, lepša, sa boljim efektima, kostimima i glumačkim ekipama, jer se u njima sve više pojavljuju velike svetske zvezde sa holivudske A liste.

Serija "Gospodar prstenova: Prstenovi moći"/Profimedia
 

Predstavljamo vam listu najskupljih televizijskih serija svih vremena:

Gospodar prstenova: Prstenovi moći

Popularna Tolkinova trilogija „Gospodar prstenova“ postigla je ogroman komercijalni uspeh kroz filmove Pitera Džeksona iz 2001. godine. Tada je to bilo jedno od najskupljih filmskih ostvarenja u istoriji i zato ne treba da čudi što je još više novca uloženo u Amazonovu seriju „Gospodar prstenova: Prstenovi moći“, sa 58 miliona po epizodi. Sveukupan budžet za prvu sezonu je oko 465 miliona dolara, plus 250 miliona koje je Amazon platio za prava na knjigu.

Stranger Things

Jedna od najgledanijih serija na Netfliksu, u čijoj se protekloj, četvrtoj sezoni, pojavljuje i Nikola Đuričko, spada među najgledanije, ali i najskuplje serije svih vremena sa budžetom od 30 miliona dolara po epizodi.

Marvelova ostvarenja

Serije koje emituje Disney+ kanal, a koje su rađene prema Marvelovim stripovima, među koje spadaju „Loki“, „The Falcon“, „The Winter Soldier“, „WandaVision“, „Hawkeye“ i druge, koštaju oko 25 miliona dolara po epizodi.

Pacifik

Mini serija Stivena Spilberga i Toma Henksa, snimana pre 11 godina, u to vreme bila je jedno od najskupljih ostvarenja ikada sa više od 20 miliona po epizodi, pobedivši čak i „Band of Brothers“ i „Igru prestola“. 

Kuća zmaja

Serija koju trenutno gledamo na HBO kanalu, a koja predstavlja prikvel najpopularnije serije svih vremena, „Igra prestola“, odnosno bavi se događajima koji su se odigrali 200 godina pre nego što su živeli Starkovi, Lanisteri i ostali, koštala je oko 20 miliona dolara po epizodi.

Igra prestola

Ako je uporedimo sa „Prstenovima moći“, „Igra prestola“ sa 15 miliona po epizodi ispada niskobudžetno ostvarenje. Najskuplja je bila poslednja, osma sezona, iako i najomraženija. Obožavaoci ne mogu da je oproste produkciji ni dan-danas. 

The Mandalorian

Star Wars serija koja se prikazuje na striming servisu Disney+, sa predivnim specijalnim sefektima deluje skuplje od 15 miliona po epizodi. Ipak, i ta cifra svrstava je u jedno od najskupljih TV ostvarenja u istoriji.

See

Fantastična serija Apple TV + kanala vizuelno je impresivna. Imaće još dve sezone do kraja, a do sada se iz budžeta za nju izdvaja 15 miliona po epizodi.

The Morning Show

Još jedno Apple TV + ostvarenje sa 15 miliona po epizodi je i ova serija koja je lansirana 2019. godine. Iako nema specijalnih efekata, u njoj igraju Dženifer Aniston, Riz Viderspun i Stiv Karel, pa ne čudi što je ogroman novac izdvojen za snimanje.

E.R.

Sa 13 miliona po epizodi, na listi najskupljih serija svih vremena našao se i čuveni „Urgentni centar“. Sa 15 sezona, E.R. spada u najdugovečniju TV seriju koja se emitovala od 1994. do 2009. godine. Jedna od zvezda koje su se pojavljivale u njoj bio je Džordž Kluni, a kao gost reditelj jedne epizode Kventin Tarantino.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike