Ni Bred Pit, ni Dikaprio: Tarantino otkrio kog glumca smatra najboljim na svetu

26.06.2022

16:30

0

Sarađivali su samo jednom, ali su stvorili filmsko remek-delo

Ni Bred Pit, ni Dikaprio: Tarantino otkrio kog glumca smatra najboljim na svetu
profimedia-0488673785 - Copyright Bred Pit, Leonadro Dikaprio i Kventin Tarantino/Profimedia

Kventin Tarantino je verovatno najuticajniji reditelj 21. veka. Njegova vladavina u svetskoj kinematografiji počela je početkom devedesetih i traje do danas. Za to vreme, dao je šansu i radio sa mnogim uspešnim, velikim ali i zaboravljenim glumcima.

Za 30 godina karijere, sarađivao je sa nekim od najhvaljenijih glumaca u industriji, uključujući Leonarda Dikaprija, Džona Travoltu, Semjuela L. Džeksona i Breda Pita, ali je svojeremeno veliku pažnju medija privukla postava njegovog filma „Džeki Braun“ iz 1997. godine. Da podsetimo, u filmu su se pojavili Pem Grir, Robert Forester, Semjuel L. Džekson, Majkl Kiton, Kris Taker i Robert De Niro.

Kventin Tarantino/Profimedia
 

„Džeki Braun“ je Tarantinovo remek-delo u kome je svaki lik specifičan na svoj način i svakom liku je dozvolio da „prodiše“. Grirova je igrala naslovnu ulogu stjuardese koja manipuliše, bori se i nadmudruje sa raznom ekipom smutljivaca i negativaca. Ipak, i pored niza likova, Tarantino je izdvojio jedan i to upravo zbog glumca koji ga je igrao. U pitanju je lik Luisa Gare koga je tumačio Robert de Niro.

- On zaslužuje svoju reputaciju verovatno najvećeg glumca svoje generacije. Mislim da je on najbolji glumac na svetu. Nikada nisam video glumca tako potpuno zaokupljenog likom. On prosto živi taj lik i radi na njemu iz minuta u minut - rekao je Tarantino u jednom od intervjua.

Možda, ipak, poznatiji po radu sa Martinom Skorsezeom na filmovima „Taksista“, „Razjareni bik“ i „Ulice zla“ izvođenje Roberta De Nira u ostvarenju „Džeki Braun“ svrstava se među najbolje u njegovoj sjajnoj karijeri.

Na pitanje da li mu je ostala želja da sarađuje sa nekim glumcima za koje smatra da su veličanstveni u svom poslu, Tarantino je odgovorio - Šon Pen i Nikolas Kejdž. Pena najviše ceni u filmu „Karlitov put“ i smatra da ima “čistu harizmu seksualnog nasilja”, dok za Nikolasa misli da je jedinstven i da nikad nije video čoveka koji je toliko puta loše odabrao uloge i opet uspeo da dođe do prilike da se dokaže.

Robert de Niro Profimedia
 

Tarantino je najavio kako će snimti još jedan, deseti film, nakon kog će otići u penziju i neće više raditi. Ostaje samo da vidimo da li će se u njemu naći mesta za Šona Pena ili Nikolasa Kejdža, ili će možda rešiti da ponovo reprizira saradnju sa velikim Robertom de Nirom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike