100 najboljih TV serija svih vremena: Na prvom mestu priča o besmrtnom antijunaku

27.09.2022

06:01

1

Autor: Dejan Ćirić

Spisak se temelji na glasanju glumaca, producenata, kritičara i drugih osoba iz televizijske industrije

100 najboljih TV serija svih vremena: Na prvom mestu priča o besmrtnom antijunaku
profimedia-0090558355 - Copyright Džejms Gandolfini/Profimedia

Ugledni časopis Rolling Stone objavio je listu 100 najboljih televizijskih serija u istoriji, a na prvom mestu našli su se legendarni Sopranovi.

Popularni magazin je prvu listu najboljih serija objavio 2016. godine, a s obzirom na to da nijedna takva lista ne može biti finalna, sada je stiglo njeno dopunjeno izdanje. Kao i prvi put, spisak se temelji na glasanju glumaca, producenata, kritičara i drugih osoba iz televizijske industrije.

Na prvom mestu se, kao i pre šest godina, našla legendarna „Porodica Soprano“. Serija se na HBO-u prikazivala od 1999. do 2007, a njen tvorac Dejvid Čejs stvorio je delo koje je promenilo lice televizije i dalo nam lik besmrtnog američkog antijunaka u mafijaškom šefu Toniju Sopranu, koji predvodi ekipu gangstera koji pokušavaju da žive sa svojim smrtonosnim tajnama i mračnim sećanjima.

Profimedia
 

"Čejsovo neumoljivo i mračno ispitivanje Amerike promenilo je sva pisana i nepisana pravila kojima se upravljalo televizijskim pripovedanjem. Jednostavnost i držanje publike za ruku više nisu bili deo toga, a naracija i moralna složenost postali su pokretač serije, sve do nezaboravne finalne scene", navodi Rolling Stone, prenosi index.hr.

Na drugom mestu nalazi se još jedna legendarna televizijska porodica - Simpsonovi, koji se prikazuju već 33 godine, što ih čini najdugovečnijom televizijskom komedijom u istoriji. Treće mesto zauzeo je „Breaking Bad“ (Čista hemija), priča o srednjoškolskom profesoru hemije Volteru Vajtu, koji postaje gospodar carstva kristalnog meta.

Profimedia
 

Celokupnu listu od 100 najboljih serija u istoriji možete pogledati ovde.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike