Poznat datum premijere pete sezone „Krune“: U centru priče skandali kraljevske porodice i Dajanina smrt (FOTO)

25.09.2022

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Čuvenu seriju je kreirao Piter Morgan i jedna je od najskupljih na Netfliksu

Poznat datum premijere pete sezone „Krune“: U centru priče skandali kraljevske porodice i Dajanina smrt (FOTO)
Princeza Dajana - Copyright Profimedia

Nakon četiri vrlo uspešna nastavka, pretposlednja, peta sezona Netfliksove hit serije „Kruna“ počinje da se prikazuje 9. novembra 2022. godine, objavljeno je na Instagram stranici serije.

Objavu je lajkovalo skoro 250 hiljada ljudi tokom prvih 16 sati od kada je postavljena, a većina fanova je komentarisala istu stvar - žele da Netfliks što pre objavi trejler nadolazeće sezone.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

 

Čuvenu seriju je kreirao Piter Morgan i jedna je od najskupljih na Netfliksu. Procenjuje se da je produkcija samo prve sezona koštala oko 100 miliona dolara.

U petoj sezoni novi glumci igraju članove britanske kraljevske porodice. Nakon Kler Foj i Olivije Kolman, kraljicu Elizabetu II tumačiče Imelda Stonton. Ona će ovu ulogu igrati i u šestoj sezoni.

Imelda Stonton na snimanju pete sezone serije “Kruna”/ Profimedia
 

Njenog supruga, princa Filipa, glumiće Džonatan Prajs, a princa Čarlsa Dominik Vest, koji bio je veliko iznenađenje za gledaoce.

Dominik Vest kao princ Čarls, serija “Kruna”/Profimedia
 

Nakon Eme Korin, princezu Dajanu u njenim poslednjim godinama života tumačiće Elizabet Debicki, dok će Kamilu Parker Bouls igrati Olivija Vilijams.

Devedesete su verovatno bile jedne od najizazovnijih godina vladavine kraljice Elizabete II koja je davno izjavila da je 1992. godina bila užasna, ispunjena  kraljevskim skandalima i političkim nesuglasicama. Tokom devedesetih se troje od njeno četvoro dece razvelo od svojih partnera. Najpoznatiji je bio razvod Dajane i Čarlsa, navodi index.hr.

Elizabet Debicki kao princeza Dajana, serija “Kruna”/Profimedia
 

Godine 1997. dogodio se jedan od najkontroverznijih događaja u britanskoj istoriji, kada je princeza Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Dakle, istorijski događaji za koje je verovatno da će biti okosnica pete sezone „Krune“ su: razvod princa Endrua, razvod princeze Ane, požar u dvorcu Vindzor, razvod Čarsla i Dajane, kraljičina tužba protiv novina The Sun i smrt princeze Dajane.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike