Kako je Stiven Spilberg snimio film o svom životu: Najstrašnija priča koju je do sada režirao (FOTO/VIDEO)

12.09.2022

10:30

0

"Mislio sam da će biti mnogo lakše nego što se ispostavilo", izjavio je slavni reditelj

Kako je Stiven Spilberg snimio film o svom životu: Najstrašnija priča koju je do sada režirao (FOTO/VIDEO)
Stiven Spilberg - Copyright Profimedia

Film "The Fabelmans" koji govori o životu Stivena Spilbrega. a koji je režirao sam Spilberg i u kojem se pojavljuje njegov slavni kolega Dejvid Linč, premijerno je prikazan na filmskom festivalu u Torontu.

Spilberg je nakon projekcije filma, koji je publika oduševljeno prihvatila, snimanje opisao kao "najveće zastrašujuće iskustvo tokom šest decenija rada na snimanju blokbastera".

- Mislio sam da će biti mnogo lakše nego što se ispostavilo. Znam tačno o čemu se radi, poznavao sam sve likove celog života, a opet sve je delovalo tako zastrašujuće - izjavio je Spilberg u Torontu.

The Fabelsman Profimedia
 

Reditelj se našalio da je dugogodišnjeg saradnika Tonija Kušnera tokom rada na filmu pretvorio u svoju "terapiju" i "savetnika" dok su pokušavali da izvuku priču za film i napišu scenario.

- Kad smo počeli da radimo na ovome, shvatio sam da neće postojati distanca između mene i iskustva - rekao je Spilberg.

Prema njegovim rečima, film je na neki način pokušaj da vrati svoje roditelje koji su najviše uticali na njega. Njegova majka umrla je 2017. godine u 97. godini, a otac u 103. godini, 2020. godine.

The Fabelmans Profimedia
 

Cela ideja o filmu je nastala tokom pandemije.

- Sećam se kako je broj umrlih rastao, gledali smo izveštaje o tome šta se dešava širom zemlje ali i u celom svetu. Stalno sam se pitao kako će sve ovo uticati na celo čovečanstvo. I stalno sam razmišljao "pa ako ću da ispričam priču koju sam oduvek želeo da ispričam o punoletsvu i veoma jedinstvenoj porodici ovo bi moglo biti najbolje vreme", sa svim vremenom koji sam imao na rapolaganju, da sednem sa Tonijem zajedno na Zumu - rekao je, dodajući da nije znao kuda će svet krenuti nakon pandemije.

- Pomislio sam ovo je nešto što moram da izvučem iz sebe - ispričao je Stiven nakon projekcije filma.

Stiven Spilberg Profimedia
 

Priča filma se fokusira na jevrejskog tinejdžera koji odrastao u ne naročito prijateljskoj atmosferi nakon Drugog svetskog rata u Arizoni i koji polako shvata da mu se porodica raspada, istovremeno razvijajući svoje veštine kao amaterski filmski stvaralac na osmomilimetarskoj filmskoj traci.

"Variety" je ovaj film nazvao "ličnim prikazom Spilbergovog odrastanja" dok ga s druge strane "Hollywood reporter" ocenuje kao najličniji film.

Nakon projekcije, publika u sali je bila toliko oduševljena da je direktor festivala morao da ih zamoli da prestanu sa tapšanjem kako bi mogli da vode razgovor sa slavnim rediteljem.

Film će se pojaviti u bioskopima 11. novembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike