Penelope Kruz na crvenom tepihu Venecije: Diva slomljenog srca (FOTO/VIDEO)

05.09.2022

06:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Slavna glumica je ponovo dokazala da je s razlogom jedna od najvećih filmskih zvezda današnjice

Penelope Kruz na crvenom tepihu Venecije: Diva slomljenog srca (FOTO/VIDEO)
Penelope Kruz - Copyright Profimedia

Penelope Kruz je juče dočekana ovacijama prilikom dolaska venecijanski filmski festival, na konferenciju za novinare povodom njenog najnvojieg filma „L'immensita” (Beskonačnost), u režiji Italijana Emanuelea Krialezea, u kojem ponovo igra majku, ulogu koju je često tumačila u svojoj dosadašnjoj karijeri, ali koja je uvek drugačija.

Ništa manje oduševljenje izazvala je sinoć na crvenom tepihu, dokazujući ponovo da je s razlogom jedna od najvećih filmskih zvezda današnjice. Venecija obožava Penelope i slavna glumica tu ljubav uzvraća svojim prirodnim ponašanjem i srdačnošću, bez poza i izigravanja filmske dive.

Penelope Kruz, Venecija 2022./Profimedia
 

Uvek nasmejana i spontana, kako prema novinarima i fotoreporterima, tako i prema obožavaocima koji su u velikom broju došli da je pozdrave na ovogodišnoj Mostri, Penelope pleni kako svojom lepotom, tako i talentom koji je još jednom dokazala u novom filmu „Beskonačnost“.

- Glumila sam mnoge majke - rekla je glumica rođena u Madridu, dodajući da je od sedam filmova Pedra Almodovara u kojima je igrala pet puta imala ulogu majke, prenosi laprensalatina.com.

To je nešto što ne da joj ne smeta, već joj se veoma dopada iz dva razloga: prvo, zato što priznaje da ima „veoma jak” majčinski instinkt, i uz osmeh ističe „od moje pete godine sam rekla da želim da postanem majka što je pre moguće.”

Prema njenim rečima, oduvek je bila „fascinirana onim što se dešava u porodici“, za šta smatra da je veoma bogat materijal, s obzirom na to da svaki film, na bilo koju temu, uvek može da se vrti oko porodice.

Penelope Kruz, Venecija 2022./Profimedia
 

Kruzova je dodala da sada, kada je majka, veruje da je to najvažnija stvar u njenom životu. Sve te stvari doprinele su tome da se zaljubi u scenario filma „L’immensita” od trenutka kada ga je prvi put pročitala.

To je priča koja, po njenom mišljenju, ima mnogo slojeva i u izvesnoj meri prepričava detinjstvo reditelja koji je svoju personifikaciju oslikao u Adrijani, devojčici koja želi da se zove „Andrea“ (muško ime na italijanskom) i koja oseća da je zapravo dečak.

Adrijana živi sa svojom porodicom u blizini Vatikana, zone koja je doživela ogroman urbani razvoj tokom 1970-ih, evoluciju koja se ogleda u filmu. Njena majka je Klara, Špankinja udata za Italijana koji ju je izdao. Zato se film toliko fokusira na izolaciju devojčice, kao i na izolaciju majke.

Ekipa filma "Beskonačnost", Venecija 2022./Profimedia
 

Penelope je istakla da uloga Klare predstavlja današnju stvarnost i da ima mnogo žena na svetu koje su zarobljene u svojim domovima pretvarajući se pred svojom decom da stvari u porodici nisu tako loše kao što jesu.

Nasilje u porodici, pol, mentalni problemi i odnos majke i deteta neke su od tema koje obrađuje ovaj film, koji svoje ozbiljne teme osvetljava brojnim pesmama u kojima se Kruzova transformiše u Rafaelu Karu ili Peti Bravo.

- Kada sam pročitala scenario, to mi je slomilo srce i osetila sam potrebu da snimim ovaj film sa Emanuelom - naglasila je glumica, dodajući da njen lik nije lud, već se povezuje sa svojom ćerkom jer se obe osećaju zarobljeno.

Penelope Kruz, Venecija 2022./Profimedia
 

Klari je „potrebna dozvola društva, uključujući i njenu porodicu, uključujući i samu sebe. Ona je žena koja trpi mnogo ugnjetavanja i ne može više da izdrži. Ona mora da nastupa svaki dan pred svojom decom."

Jedna od stvari koju je španska glumica najviše volela u filmu je način na koji Krialeze „prenosi publici osećanja koja deca mogu da osete kada nešto ne funkcioniše“.

Ovim ostvarenjem Kruzova se vraća italijanskom filmskom stvaralaštvu, gde je već ostvarila značajne projekte. 2004. je snimila film "No ti muovere" (Ne mrdaj) u režiji Serđa Kastelita, što joj je donelo prvu i jedinu nagradu David di Donatelo za najbolju glumicu i Evropsku filmsku nagradu.

- Bila je sreća što sam učila francuski pre engleskog, iako zbog toga nisam izgubila sav naglasak kada radim na engleskom - rekla je glumica, koja je napomenula da je počela da snima filmove na italijanskom kao mlada.

Penelope Kruz, Venecija 2022./Profimedia
 

Akcenti i jezici su za nju strast i rad na drugom jeziku joj pomaže da se približi svojim likovima, iako je to ponekad „mentalno iscrpljujuće“. Ali, dodala je: „Osećam se srećnom što mogu da radim na četiri jezika.

Ostaje da vidimo da li će „Beskonačnost“ koji je sinoć premijerno prikazan u takmičarskoj selekciji 79. Mostre možda osvojiti Zlatnog lava za najbolji film.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike