Glamurozna prva noć u Veneciji: Džulijen Mur osvojila crveni tepih, Zlatni lav za Katrin Denev, ovacije za Adama Drajvera (FOTO)

01.09.2022

06:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Najstariji filmski festival na svetu otvoren je sinoć u Palaco del Cinema

Glamurozna prva noć u Veneciji: Džulijen Mur osvojila crveni tepih, Zlatni lav za Katrin Denev, ovacije za Adama Drajvera (FOTO)
profimedia-0718089382 - Copyright Džulijen Mur, Venecija 2022./Profimedia

79. izdanje Venecijanskog filmskog festivala počelo je sinoć emotivnom ceremonijom otvaranja kojom se proslavlja 90 godina najstarijeg filmskog festivala na svetu, koji je pokrenut 1932. godine.

Čuvenoj francuskoj glumici Katrin Denev je u Sali Grande u Palaco del Cinema uručen Zlatni lav za životno delo.

Katrin Denev, Venecija 2022./Profimedia
 

Denev je, nakon što se upoznala sa novinarima ranije tokom dana, prihvatila ovo priznanje kao krunu svoje karijere koju je, pored ostalog, obeležila i Venecija, jer se prvi put na ovom festivalu pojavila davne 1976. godine kada je  film Luisa Bunjuela „Lepotica dana“, u kome je igrala glavnu ulogu, osvojio Zlatnog lava.  

Katrin Denev, Venecija 2022./Profimedia
 

Glumica se prisetila nekoliko svojih poseta Lidu i istakla da je ovo doživotna čast, otkrivajući da je pre nekoliko nedelja završila snimanje jednog filma i već započela novi, prenosi Deadline.

Nakon toga, predstavljen je festivalski žiri na čelu sa glumicom Džulijen Mur, a zatim je svetsku premijeru imao film koji je otvorio festival.

Džulijen Mur, Venecija 2022./Profimedia
 

U pitanju je ostvarenje „Bela buka“ Noe Baumbaha, koje je Pit Hamond iz Deadline-a u svojoj recenziji nazvao „opako pametnom komedijom za mračna vremena“. Glavne uloge tumače Adam Drajver i Greta Gervig, a nakon projekcije usledile su višeminutne ovacije.

Ovaj Netfliksov film će se prikazivati u svetskim bioskopima od 25. novembra, a na striming stiže 30. decembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike