Sigurni Viver u Veneciji predstavila jednu od najboljih uloga u karijeri: Ja sam požudna žena u kući (FOTO)

04.09.2022

06:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Najnoviji film čuvenog reditelja Pola Šredera premijerno je prikazan van zvanične konkurencije

Sigurni Viver u Veneciji predstavila jednu od najboljih uloga u karijeri: Ja sam požudna žena u kući (FOTO)
Sigurni Viver - Copyright Profimedia

Sigurni Viver je sinoć blistala na crvenom tepihu 79. Mostre, na premijeri svog novog filma „Master Gardener“, koji potpisuje čuveni reditelj Pol Šreder, koji je ove godine u Veneciji dobio Zlatnog lava za životno delo.

Slavna glumica je sa Šrederom i kolegama sa kojima je igrala u pomenutom fimu, Džoelom Edžertonom i Kvintesom Svindel, izazvala veliku pažnju prisutnih bez obzira na to što se najnovije Šrederovo ostvarenje prikazuje van zvanične konkurencije na festivalu.

Sigurni Viver, Venecija 2022./Profimedia
 

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Šreder se osvrnuo na arhetip „usamljenog čoveka u sobi“ kome se vraćao svakim novim filmom još od čuvenog „Taksiste“.

- Nadam se da sam završio s njim - rekao je reditelj.

Pol Šreder, Venecija 2022./Profimedia
 

- Uvek sam se divila Polovom radu. Nikada nisam sanjala da radim sa njim, jer nisam „usamljen čovek u sobi“ - „ja sam požudna žena u kući“ - rekla je Sigurni Viver i dodala da je u ovom filmu odigrala jednu od najboljih uloga u karijeri, prenosi Varajeti.

Film prati Narvela Rota (Edžerton), savesnog hortikulturistu istorijskog imanja Grejsvud Gardens, koje je u vlasništvu bogate udovice Norme Haverhil (Viver). Kada ona zahteva od njega da uzme njenu problematičnu rođaku Maju (Svindel) za šegrta, Rotovo spartansko postojanje postaje haotično.

Kvintesa Svindel, Venecija 2022./Profimedia
 

- Bila mi je čast - ​​izjavila je Kvintesa Svindel o radu sa Šrederom, dodajući da je to „bio apsolutni san“.

Edžerton je rekao da Šreder stoji iza nekoliko filmova koji su oblikovali njegovu odluku da postane glumac, i retrospektivno se zahvaljuje reditelju za njih.

- Jedna od stvari koju zaista volim je ta ideja da stvar koju gledate i koja može da bude tako lepa, mora da se rastrgne da bi nastavila da se gradi, i da stvari treba da se kreću unazad da bi se kretale napred - izjavio je poznati glumac o sveobuhvatnim temama filma.

Džoel Edžerton, Venecija 2022./Profimedia
 

Reditelj je otkrio da je, kada je birao glavnog glumca, želeo „čoveka tipa Roberta Mičama, veliku govedinu na koju ne želite da naletite u baru“, a Edžerton je bio idealan primer.

Na pitanje novinara koji od njegovih filmova najbolje predstavlja njegov opus, Šreder je odgovorio da je to „Mišima: Život u četiri poglavlja“ (1985).

- Još uvek ne mogu da verujem da sam snimio taj film. Za mene je najličniji, a stilski najbolji - zaključio je reditelj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike