U susret premijeri predstave „Tramvaj zvani želja“: Kako zavoleti zlikovca (FOTO/VIDEO)

01.09.2022

14:15

0

Koliko publika željno iščekuje ovaj komad govori činjenica da su karte za premijeru već rasprodate

U susret premijeri predstave „Tramvaj zvani želja“: Kako zavoleti zlikovca (FOTO/VIDEO)
Tramvaj zvani zelja, predstava BDP Katarina Mihajlović) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Premijera predstave "Tramvaj zvani želja" u Beogradskom dramskom pozorištu biće odigrana u subotu, 3. septembra.

Predstava je već imala izvedbe u okviru festivala Belef i Teatru Ulysses na Brionima, a koliko je željno iščekuje publika u Beogradskom dramskom pozorištu govori činjenica da su karte za premijeru već rasprodate.

Iako se svi uglavnom dobro sećaju filmske verzije u kojoj glavne uloge igraju legendrani Marlon Brando i Vivijen Li, glumci ističu da je "film film, a predstava ipak malo drugačija od filma".

24sedam/Katarina Mihajlović
 

U ulozi Blanš pojavljuje se naša proslavljena glumica Branka Katić, a u ulozi Stele Vanja Nenadić. Miloš Petrović Trojpec igra Stenlija, a Miča mladi glumac Marko Todorović.

Predstavu je režirala Lenka Udovički.

- Mi smo do sada ovu predstavu već odigrali sedam puta pred različitom publikom tako da na premijeru dolazimo više nego uigrani - rekla je Branka Katić na danas održanoj konferenciji za novinare u Beogradskom dramskom pozorištu.

Ona je navela da su tokom procesa rada koja je vodila sjajna Lenka Udovički postali "dobra ekipa glumaca koja se voli i poštuje".

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Prema njenim rečima poruka predstave proizilazi iz reči Tenesi Vilijamsa koji je govorio da ne postoji zlikovci već da ljude uvek treba gledati onakvima kakvi jesu i da ih na taj način možemo zavoleti.

 - Ova predstava ima mnogo slojeva i svaki put dobija neku novu nijansu - dodao je Miloš Petrović Trojpec.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Marko Todorović je naveo da je tekst kompleksan i da svako može da ga čita na svoj način i da je baš u tome čar cele predstave.

- Ceo rad na predstavi bio je uživanje i tek će biti uživanje igrati - rekla je Vanja Nenadić koja je dodala da joj je Branka Katić od najmlađih dana bila glumački uzor.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Tenesi Vilijams je pisao o odumiranju jedne klase (Blanš) i stvaranju nove (Stenli), o onima kojim uspevaju obaviti transfer i preživeti (Stela), o nastajanju novog poretka vrednosti.

Danas smo i te kako svesni vremena promena koje nas je, kako se istorija uvek spretno pobrine, zateklo nespremne i u tim se haotično raspoređenim situacijama naš red vožnje pretvara u paniku i nered.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Sukob starog i novog očitava se pre svega i kao sukob dva pogleda na svet. Imamo li mi pravo verovati da iluzija može biti sastavni deo života, da još uvek ima mesta za ljubav u ovome svetu koje se odriče i stidi emocija.

Iluzije su nam ukinute, potreba za “begom iz stvarnosti u kojoj se ne osećamo ugodno” osujećena. A kako Pisac kaže:”Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac, nego iluzije, navela je u jednoj od svojih prvih kritika ove predstave kritičarka, Željka Udovičić Pleština.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike