Vronski sluša Lejdi Gagu, Karenjin jede hamburger, Ljevin liči na hipstera: „Ana Karenjina“ kakvu do sada niste gledali

31.08.2022

14:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Čuveni roman Lava Tolstoja već dugo godina inspiriše majstore scene i ekrana iz celog sveta na najsmelije eksperimente. Ni ova, beloruska produkcija, nije izuzetak.

Vronski sluša Lejdi Gagu, Karenjin jede hamburger, Ljevin liči na hipstera: „Ana Karenjina“ kakvu do sada niste gledali
фото 6 - Copyright Predstava "Ana Karenjina" Promo/Viktor Zaikovski

Pozorišni projekat ,,TriTformaT“ (Republika Belorusija), u saradnji sa Predsedničkim orkestrom Republike Belorusije, 12. septembra od 19.30 na Velikoj sceni Madlenianuma predstavlja muzičku dramu „Ana Karenjina“ rađenu po poznatom romanu velikog ruskog pisca Lava Tolstoja.

Mlada ruska rediteljka Tatjana Sambuk je zajedno sa kompozitorkom Darjom Garbuznjak napravila muzički komad po čuvenom klasiku, zaodenuvši ga u savremenu i potresnu ljubavnu priču, u muzičkom aranžmanu Zaslužnog kolektiva Republike Belorusije - Predsedničkog orkestra Republike Belorusije.

Predstavu izvodi beloruski pozorišni projekat „TriTformaT“, na čijem je čelu poznata beloruska glumica Vera Poljakova-Makej. Ovaj eksperimentalni projekat je svoju premijeru imao u Minsku krajem 2021. godine. Predstava se titluje na srpski jezik.

Predstava "Ana Karenjina" Promo/Madlenianum
 

Roman Lava TolstojaAna Karenjina“ već dugo godina inspiriše majstore scene i ekrana iz celog sveta na najsmelije eksperimente. Ni ova, beloruska produkcija, nije izuzetak. Dovoljno je reći da Karenjin u toku razvoja događaja jede hamburger iz američkog restorana, Kiti, Stiva i Ljevin liče na hipstere, a Doli podseća na junakinju modernih televizijskih talk-show emisija. Vronski se pojavljuje pred publikom u kožnoj jakni i patikama u liku rokera, dopunjujući sliku izvođenjem pesme Lejdi Gage.

Na sceni peva i Karenjina, čiju je unutrašnju muku i cepanje ličnosti veoma precizno prenela rukovodilac projekta, glumica Vera Poljakova, koja je vodeća beloruska pozorišna i filmska glumica, pevačica i TV voditeljka.

- Ova predstava govori o nama samima, o savremenim ljudima, o porodičnim vrednostima i o tome kako se zbog nekontrolisanih osećanja lako može uništiti porodica. Posle našeg nastupa, gledaocima nije žao Karenjine, ona je kažnjena što je između porodice i strasti izabrala ovo drugo. Publika na kraju predstave žali dete i Karenjina - ističe glumica.

Predstava "Ana Karenjina" Promo/Viktor Zaikovski
 

U predstavi igraju poznati pozorišni i filmski glumci: Zaslužna umetnica RB Vera Poljakova, Zaslužni umetnik RB Aleksandar Timoškin, Dmitri Egorov, Alesja Puhova, Jurij Baranov, Dmitri Klimovič, Margarita Kiselite, Gleb Rakitin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike