Miloš Petrović Trojpec za 24sedam o seriji "Klan": Gledaoci će osetiti gorčinu kriminalnog života

26.12.2020

17:37 >> 18:01

0

Mnogi misle da je taj gas i brz život uzbudljiv i unosan, a ovde mi prikazujemo svu težinu i muku kada ste deo toga. Taj strah u utrobi, svakog dana, za svoj

Miloš Petrović Trojpec za 24sedam o seriji "Klan": Gledaoci će osetiti gorčinu kriminalnog života
Copyright Promo / Klan

Glumac Miloš Petrović Trojpec, do sada najprepoznatljiviji po ulogama „loših momaka“ koje je odigrao u „Senkama nad Balkanom“, „Južnom vetru“ i „Tajkunu“, nastavlja u tom maniru i u seriji “Klan” čija se prva epizoda emituje večeras na RTS 1.

Petrović tumači ulogu Kamilice,  jedne od karika u kriminalnoj grupi, a u razgovoru za 24sedam kazao je da mu ne smeta što ga reditelji stavljaju u “kalup”, ali da se raduje što može da najavi ulogu u jednoj komediji.

Šta vam je bilo inspirativno u ulozi Kamilice i scenariju serije “Klan” pa ste odlučili da prihvatite angažman?

Sa rediteljem Slobodanom Skerlićem sam radio na predstavi “Kad su cvetale tikve” (koju je publika nedavno mogla da gleda prvi put uživo onlajn) i imam veliko poverenje u njega. Kada mi je dao scenario sve mi je bilo vrlo blisko. Nažalost, dete sam osamdesetih i sećam se svog odrastanja u takvom miljeu. Odrastao sam na Voždovcu i Čuburi i oko mene su bili takvi ljudi. Što se tiče Kamilice, on je, naravno, izmišljen lik, ali to je onaj tip čoveka koji gleda šta je najbolje za njegovu glavu i interes. Takođe, on je jedan od “preletača”. Kao što u politici prelaze iz stranke u stranku, tako je i sa klanovima. Njega su određene okolnosti naterale da menja svoju grupu i da prati šta je najbolje za njega.

Promo / Klan

Zašto publiku privlače kriminalističke serije?

Smatram da je to sasvim normalno, pa pogledajte gde živimo poslednjih 30 godina. Sve to imamo u svom okruženju i ljudi to prepoznaju i lako povezuju. Ali treba napomenuti da serija “Klan” na najbolji, odnosno najgori način prikazuje istinu o klanovima i životu u krimanalu. Znate, mnogi misle da je taj “gas” i brz život uzbudljiv i unosan, a ovde mi prikazujemo svu težinu i muku kada ste deo toga. Gledaoci će osetiti tu gorčinu kriminalnog života. Taj strah u utrobi, svakog dana, za svoj život. Klinci će to prepoznati i siguran sam da neće poželeti tako nešto. Niko ne bi.

Pročitajte još

Da li vam smeta što vas reditelji vide samo u ulogama loših momaka? Brine li vas da će vas staviti u taj kalup? 

Svestan sam ja da sam već u tom kalupu. Ali, još uvek sam u takvoj poziciji u karijeri da ne mogu da biram uloge. Jednostavno prihvatim ono što mi ponude i šta mi se učini zanimljivim. Do sada je tako ispadalo, da su sve to negativni junaci, ali mislim da će u budućnosti doći na red i drugačija vrsta uloge. Uvek sam želeo da glumim i u komediji, na fakultetu sam se isticao u njima i napokon mogu da kažem da mi se ta želja ostvarila. Naime, publiku očekuju dve serije. Jedna je telenovela “Tajna vinove loze” u režiji Marka Manojlovića i Koste Đorđevića, gde igram jednog negotinskog kriminalca, što znači da sam i dalje u tom ’kalupu’. U “Tajni” sam u tandemu sa Aleksandrom Srećkovićem Kuburom, a prva sezona će imati 36 epizoda. Pored toga, glumim u seriji “Dream Team”, u produkciji Lazara Ristovskog i Zillion filma i u režiji Dejana Zečevića. Tu ulogu sam prihvatio sa velikim zadovoljstvom pošto je upravo u pitanju komedija. Uloga je mala, imam svega četiri snimajuća dana, ali veoma zanimljiva i meni važna.

Promo / Klan

Šta nam o njoj možete reći?

Glumim Slovenca, svingera i biciklistu, koji putuje po Evropi sa svojim prijateljima i tako mu se ukršta put sa glavnim junacima. Ta uloga će biti nešto potpuno različito od onog što sam do sada radio, ne samo zbog promene žanra već i zato što ću prvi put glumiti na slovenačkom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike