Mirjana Karanović ponovo režira: Potresna priča o životu majke nakon samoubistva sina

12.12.2021

14:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Planirano je da snimanje filma „Majka Mara“ počne na proleće 2022. godine

Mirjana Karanović ponovo režira: Potresna priča o životu majke nakon samoubistva sina
mirjana karanović (7) - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Na nedavno održanoj sednici panevropskog koprodukcionog fonda Eurimages predstavljeni su podržani projekti, a među izabranima je i novo rediteljsko ostvarenje proslavljene srpske glumice Mirjane Karanović - projekat dugometražnog igranog filma „Majka Mara“.

U pitanju je koprodukcija sledećih kompanija: This and That Productions (Srbija), Paul Thiltges Distributions (Luxemburg), Deblokada (Bosna i Hercegovina), December (Slovenija), VHS (Crna Gora).

Film je dobio podršku u iznosu od 170 hiljada evra, a ranije ga je podržao i Filmski centar Srbije.

Tanjug/Dragan Kujundžić
 

Producentkinja i ove filmske režije Mirjane Karanović je Snežana van Hauvelingen (produkcijska kuća This and That Productions). Ona je bila producentkinja i filma „Dobra žena“, prvenca Mirjane  Karanović na tom planu, koji je, podsećamo, svetsku premijeru imao na prestižnom festivalu Sandens u Americi.

Priča filma „Majka Mara“ prati potrese u životu žene nakon samoubistva sina jedinca. Kako su ranije ove godine javili iz produkcije, planirano je da snimanje počne na proleće 2022.

Mirjana Karanović je ranije govoreći o filmu rekla da je radnja smeštena u osamdesete godine prošlog veka.

- Mi, koji smo tada imali 20 godina, verovali smo da će devedesete biti period nekog uspostavljanja karijere i života i ostvarivanja životnih ciljeva kao što su brak i porodica. Onda su ratovi sve to zaustavili i odložili i živeo se neki život koji niko od nas nije verovao da može da se dogodi. Onda se zapravo, taj život posle 2000. godine, pretvorio u poteru za uspehom i dokazivanjem količinom novca koji je zarađen - istakla je glumica.

Tanjug/Dragan Kujundžić
 

Njen novi film, kako je tada objasnila, govori upravo o ženi koja smatra da je ostvarila sve time što je zaradila novac i koja je u potrazi za sopstvenim uspehom zapostavila svog sina kojeg u jednom trenutku gubi i mora da preispituje ceo svoj sistem vrednosti.

- Dakle, reč je o ženi koja je jaka, ali koja je u toj opsednutosti sopstvenom pobedom izgubila sve ostalo – zaključila je Mirjana Karanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike